Jan Kooijman presenteert nieuw KRO-NCRV programma Reünie: 21

In het nieuwe KRO-NCRV programma Reünie: 21 worden jongeren die tien jaar geleden samen in groep 8 zaten, weer bij elkaar gebracht. Vijf jaar geleden ontmoetten zij elkaar ook al in het NPO 3 programma Reünie Zapp. Nu, weer vijf jaar later kijkt Jan Kooijman hoe hun levens zijn verlopen en wat ze verwachten van de toekomst. Nu zijn ze allemaal ongeveer eenentwintig.


Presentator Jan Kooijman kijkt uit naar zijn nieuwe programma: “Ik heb met ontzettend veel plezier aan Reünie: 21 gewerkt. De twintigers spreken vrijuit over pesten, de liefde en het gebruik van social media in deze tijd. Als gespreksleider mocht ik met hen terugblikken op de afgelopen tien jaar en vooruit kijken naar hun dromen en verwachtingen voor de toekomst. Ik was verrast, geamuseerd en af en toe ontroerd door hun verhalen. Reünie: 21 is een programma dat herkenbaar zal zijn voor tieners, twintigers en hun ouders”.

In de eerste aflevering van de nieuwe serie Reünie: 21 komen direct heftige thema’s uit heden en verleden aan bod. Bij de oud-klasgenoten van basisschool De Meerhoef uit Veldhoven speelt het pestgedrag van toen nog steeds een duidelijke rol.

De jongeren uit deze klas hebben de afgelopen vijf jaar veel meegemaakt. Almas moest als gelovige moslim én Bourgondische Brabander zijn balans vinden. Martin, die nog nooit gekookt had of een was had gedraaid, kwam alleen te staan nadat zijn ouders naar Peru vertrokken. En oud zeer passeert de revue: Tanja vertelt hoe ze op de basisschool werd buitengesloten en gepest. Haar verhaal – en de nieuwe confrontatie met haar pesters van toen – maken duidelijk dat mensen zoiets tot lang na hun kindertijd met zich meedragen.

Reünie: 21, vanaf dinsdag 29 mei, 21.00 uur op NPO 3

1 Trackback / Pingback

  1. Jan Kooijman presenteert nieuw KRO-NCRV programma Reünie: 21 – QVS

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*