Jan Dijkgraaf: ‘Angela de Jong bij eerste aflevering Jinek deugt niet’

Ruim 1,7 miljoen kijkers (41% van alle kijkers) keken gisteren naar de eerste Jinek-aflevering op RTL. Ook de tv-recensie in het AD was zeer positief over het debuut. De tv-recensie ‘Messcherpe Jinek op RTL 4 als een vis in het water’ werd ditmaal niet geschreven door Angela de Jong, maar door Cindy van Rijswijk. Angela de Jong was namelijk zelf als gast aanwezig in de Jinek uitzending. Jan Dijkgraaf schrijft in zijn column dat dit niet deugt.

Dijkgraaf: ‘Ik kan je wel in een lang betoog gaan uitleggen waarom een tv-recensent nooit in een van de eerste afleveringen van een nieuw programma moet gaan zitten. Iets met de slager die zijn eigen vlees keurt. En als er ook nog direct of indirect voor wordt betaald: iets met omkoping en belangenverstrengeling. Maar laat ik het kort houden. Het deugt niet. Je bent dan gecorrumpeerd.”

Lees de hele column van Jan Dijkgraaf op briefjevanjan.nl

7 Comments

 1. Wat ziet een zichzelf respecterende (??) krantenredactie van het AD toch in dat verschrikkelijke mens dat thuis vanaf een pc haar misselijke stukjes zit te schrijven. Waarom krijgt dat mens toch zoveel aandacht?

 2. Helemaal mee eens met Charlotte!!!
  En we hebben ogen en verstand meneer Hdubois daarom hebben we geen advies nodig.
  Wij bepalen zelf naar welk programma wij kijken en daarbij hebben we geen hulp en advies nodig
  Zonde van het geld dat AD aan haar betaald.
  Kunnen ze daarmee niet de voedselbank steunen ?

  • Wat een flauwekul hier toch weer. Het nieuws is het nieuws, dat is voor elke krant hetzelfde. Een busongeluk heeft in het AD evenveel slachtoffers als in het NRC. Je onderscheid maak je als krant met je opinie en je columnisten. Een opmerking als “ik zit niet op hun mening te wachten” of “Ik wordt moe van die persoon” mag natuurlijk. Maar dat het geld beter aan een voedselbank kan worden gegeven? Sorry, maar dan snap je echt niet hoe een krant zijn brood verdient.

   Dat terzijde: Jan Dijkgraaf heeft hier natuurlijk gelijk. Hoe kun je als TV-recensent nou nog objectief een nieuw programma beoordelen als je in de eerste uitzending meteen te gast bent.

 3. @Charlotte Omdat Angela precies verwoord wat het gros van de kijker vind, het vaak bij het juiste eind heeft en op dit moment de enige tv recensent is die er toe doet. Thuis kijkt ze net als iedereen televisie en de columns en verhalen schrijft ze gewoon op de redactie van het AD. Misschien had ze niet gelijk in de eerste aflevering moeten gaan zitten. Aan de andere kant was er niets nieuws aan de show van Eva behalve de zender en het decor.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*