Jacob de Vries verruilt NPO Radio 1 voor Munck Studios

Na 2,5 jaar stopt Jacob de Vries deze maand als Manager Content bij NPO Radio 1.  Gisteren werd al bekend dat zijn collega Wim Eikelboom ook bij NPO Radio 1 vertrekt.

De Vries: “Als Manager Content heb ik 2,5 jaar met een prachtig team en samen met de omroepen een hele mooie tijd gehad. We hebben een poging gedaan (en die is redelijk geslaagd denk ik) om van een traditionele zender een toekomstbestendig audiomerk te bouwen. Als je dan kijkt naar de hoeveelheid content die we nu wekelijks wegzetten dan hebben we dat flink laten groeien. Niet alleen in bereik maar ook in impact.”

Jacob de Vries blijft deels verbonden aan NPO Radio 1, want hij blijft te horen in de nacht van Radio 1 met het NTR-programma Focus. Tevens blijft hij de podcasts Focus Wetenschap en Lezen in het Donker presenteren. 

De Vries zal niet stil zitten, want hij gaat aan de slag bij Munck Studios Nederland, meldt hij in zijn eigen blog

Munck is gestart in Zweden en is een award-winning productiebedrijf, maakt veel voor de Zweedse publieke omroep (Sveriges Radio) en onder andere voor Spotify. Vanuit die basis zijn ze doorgegroeid naar Noorwegen, Denemarken, Duitsland en in Nederland. Vanuit de vernieuwde Desmet Studio’s die afgelopen jaar zijn aangekocht door TopNotch Kees de Koning, gaan zij in Nederland opereren. Vanuit de rol als contentmanager gaat De Vries Munck Nederland leiden. Naast deze nieuwe baan heeft hij zijn digitale adviesbureau vriesmedia.nl.

De Vries: “Morgen vertrek ik voor een kleine week naar de headquarters van Munck in Stockholm. Met een team van creatieve mensen gaan we brainstormen en broeden op nieuwe plannen en verhalen voor het komend jaar. Daar kijk ik enorm naar uit! Vervolgens zal ik verplicht in quarantaine moeten om vervolgens halverwege december af te zwaaien bij NPO Radio 1.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*