Jack Spijkerman: “De publieke omroep had het plan om Kopspijkers dagelijks te doen.”

In de nieuwste aflevering van de podcastserie ‘Daar Bleef Je Voor Thuis!’ praten tv-kenners Ron Vergouwen en Bjorn Bouwens over het legendarische ‘Kopspijkers’’. De geschiedenis van deze VARA-zaterdagavondshow komt uitgebreid aan bod: van het vergeten ‘Spijkertijd’ tot aan het slotakkoord van ‘Koppensnellers’ bij Talpa. De leukste typetjes uit het cabaret worden besproken, maar er worden ook vreemde zijpaden bewandeld.

In de aflevering spreken Ron en Bjorn ook uitgebreid met presentator Jack Spijkerman. Hij gaat in op het succes van het programma, het maken van satire in een politiek complex klimaat en over zijn herinneringen aan de bijzondere paradijsvogels die in het programma aan bod kwamen. Over het succes van Kopspijkers zegt Jack: “De VARA  wilde Kopspijkers dagelijks gaan doen. Door losse onderdelen over de verschillende avonden te verdelen. Dat kan niet, de kracht van het programma is juist het geheel”. Ook de overstap naar Talpa komt in de podcast aan bod: “Je moet nooit een kopie moeten maken. Ik had een heel nieuw programma moeten bedenken. Ik heb ook tegengehouden dat ‘Kopspijkers’ de titel is geworden van wat nu ‘Spaanders’ is. Een kopie is altijd minder”.

In de tweewekelijkse podcastserie ‘Daar Bleef Je Voor Thuis’ houden mediakenners Ron Vergouwen en Bjorn Bouwens op ietwat chaotische wijze nostalgische televisieprogramma’s uit hun kinder- en jeugdjaren (de jaren 80, 90 en 00) tegen het licht. Ze boordelen of ze anno nu nog steeds thuis zouden blijven voor de kijkcijferhits van toen en spreken met makers. Ook rakelen ze de grootste tv-flops uit de Nederlandse tv-historie nog even op in de rubriek ‘Daar Bleef Je Niet Voor Thuis’. De aflevering zijn te beluisteren via alle grote podcastplatforms en via deze link.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*