Jaap van Deurzen aan de slag voor MAX Magazine

Jaap van Deurzen, de bekende en onverschrokken voormalige verslaggever van RTL Nieuws, maakt een opmerkelijke carrièreswitch. Op 71-jarige leeftijd kiest hij ervoor zijn journalistieke talenten niet aan de wilgen te hangen maar in te zetten voor MAX Magazine. Bekend om zijn decennialange ervaring met het verslaan van oorlogen en natuurrampen, gaat Van Deurzen nu actuele artikelen en interviews schrijven voor het magazine.

In een persoonlijke introductie in MAX Magazine spreekt Van Deurzen direct tot de lezer: “U als lezer van MAX Magazine en ik als krabbelaar kunnen elkaar niet blijven ontwijken,” begint hij met een knipoog. Hij onthult dat hoofdredacteur Peter Contant hem heeft gevraagd zijn “hersenspinsels” te delen, een uitnodiging waar hij enthousiast op ingaat. Voor degenen die hem mogelijk niet kennen, verwijst hij naar zijn recente boek ‘Camera Loopt’, waarin hij uitgebreid vertelt over zijn avonturen en ervaringen als journalist bij RTL Nieuws.

Van Deurzen’s loopbaan bij RTL Nieuws begon in 1989, ironisch genoeg na een uit de hand gelopen grap met een feministisch blad. Dit moment, dat hij beschrijft als de start van zijn “jongensdroom”, markeert het begin van een indrukwekkende carrière waarin hij uitgroeide tot een van de meest gerespecteerde oorlogs- en rampenverslaggevers van Nederland. Drie jaar na zijn start bij RTL Nieuws werd hij gevraagd om zich te specialiseren in het verslaan van grote conflicten en rampen, een rol die hij drie decennia lang met verve heeft vervuld.

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*