Jaap Maarleveld overleden

Acteur Jakob Johan (Jaap) Maarleveld is op 97-jarige leeftijd overleden.

Hij werd bekend van onder meer zijn hoofdrol in de kinderserie Okkie Trooy (Avro) uit de jaren zestig. Ook verleende hij zijn stem aan verschillende hoorspelen.

Ook speelde hij een rol in de series en films, zoals Floris, Kruimeltje, Baantjes, Het Zonnetje in Huis en De Bunker. Tot 2019 was hij actief als acteur. Eén van zijn laatste rollen speelde hij in De jeugdserie SpangaS (KRO-NCRV).

2 Comments

  1. Jaap en Manon heb ik leren kennen in 1994/95 zonder hun achtergrond te weten. Onze kennismaking was door familieomstandigheden emotioneel en intens warm. Wij bleven vrienden en maakten met elkaar veel mee. Voor Jaap weet ik dat het goed is zo. Het was genoeg geweest voor hem. Dat begrijp ik heel goed…. maar… Ooo.. wat ga ik hem missen, zoals ik ook Manon en blijven missen! Dit ben ik.. wat is het gemis voor familie dan enorm groot!! Denk aan jullie! 😘🍀

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*