Jaap Kooij nieuw bestuurslid NPO

Jaap Kooij (51) is benoemd tot nieuwe bestuurder van de NPO. Vanaf 1 juni versterkt hij de raad van bestuur en wordt hij verantwoordelijk voor de portefeuille financiën en bedrijfsvoering. Jaap Kooij is momenteel werkzaam als directeur-bestuurder bij de EO.

Bruno Bruins (voorzitter raad van toezicht NPO): ‘Gezien de kennis, ervaring en achtergrond is Jaap Kooij een bestuurder die uitstekend past in de veranderende omgeving waarin de NPO opereert. De NPO is sinds de invoering van de nieuwe Mediawet ook verantwoordelijk voor de doelmatige inzet van financiën bij de publieke omroepen. Met zijn ruime ervaring bij en specifieke financiële kennis van de publieke omroep is hij in staat om deze functie zeer goed in te vullen. Als medebestuurder in het STER-bestuur en het CoBO-bestuur laat hij tegelijkertijd zien de belangen van de publieke omroep in zijn geheel goed voor ogen te hebben,’

Jaap Kooij (1965) is sinds 2006 werkzaam bij de EO. In 2008 werd hij benoemd in de raad van bestuur van deze omroep. De raad van bestuur van de NPO zal verder worden uitgebreid met een derde bestuurder met de portefeuille media. De procedure hiervoor is nog niet afgerond.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*