Iris Boelhouwer en Jurian van der Meer verlaten EndemolShine

Iris Boelhouwer stopt begin november als co-CEO van EndemolShine Nederland. Tegelijk vertrekt ook commercieel directeur Jurian van der Meer. Beide functies worden niet vervangen.

De andere Co-CEO, Boudewijn Beusmans, wordt per 1 november (beider vertrekdatum) benoemd tot CEO van EndemolShine Nederland, naast zijn rol als Chairman Noord-Europa van EndemolShine Group. De functies van Boelhouwer en Van der Meer vervallen omdat hun taken volgens het bedrijf ‘onderdeel worden van de kernactiviteiten van EndemolShine Nederland’.

Met de aanstelling van beide co-CEO’s in oktober 2015 heeft EndemolShine Nederland de keuze gemaakt om focus aan te brengen op de ontwikkeling van formats met internationale potentie en te bouwen aan een intensere samenwerking tussen de verschillende afdelingen en labels. Tevens heeft het bedrijf een succesvolle transitie naar een multiplatform-contentproducent gemaakt. ‘Nu dit proces is afgerond, is de organisatie klaar voor een nieuwe toekomst met één CEO’, aldus het bedrijf.

Boelhouwer is sinds 2005 werkzaam bij EndemolShine. Eerst in verschillende leidende posities, waaronder uitvoerend producent en creatief directeur van Endemol Nederland. Vervolgens stond zij aan het hoofd van wereldwijde creatieve activiteiten van Endemol als managing director Creative Operations en de laatste drie jaar was zij samen met co-CEO Boudewijn Beusmans verantwoordelijk voor de Nederlandse activiteiten en productiebedrijven van EndemolShine.

Ook Jurian van der Meer verlaat EndemolShine Nederland per 1 november. Deze voormalige managing director van EndemolShine Games in Londen was als commercial director verantwoordelijk voor business-development en sales en heeft de afgelopen jaren bijgedragen aan de transitie van EndemolShine Nederland naar een multiplatform-contentproducent. Mede dankzij verschillende strategische partnerships is EndemolShine met haar content nu op alle platformen aanwezig. Het crossmediamerk GTST is daar een mooi voorbeeld van.

De komende periode werken Boelhouwer en Van der Meer samen met Beusmans aan een soepele overgang.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*