Internationale distributeur Dutch Features en platform Doclines starten samenwerking

Internationaal distributeur en sales agent Dutch Features en het platform Doclines slaan de handen ineen: de twee partijen gaan een strategische samenwerking aan om de content van Doclines, onder andere bekend van de bekroonde documentaire ‘Het Beste voor Kees’ en het aankomende vervolg ‘Kees Vliegt Uit’, ook buiten Nederland op de kaart te zetten. 
De samenwerking omvat de internationale exploitatie en consultancy voor huidige en nieuw te ontwikkelen projecten. Dutch Features zal hiervoor in gesprek gaan met diverse internationale co-producenten, zenders, financiers en streaming platforms om zo meer internationale projecten te kunnen realiseren en zal Doclines bijstaan in het geven van advies op het gebied van de ontwikkeling van marketing en distributie van nieuwe non-fictie projecten.

Dutch Features is onder andere de sales agent van de documentaireserie ‘Wad’ van Ruben Smit, naast Nederlandse speelfilms zoals ‘Verliefd op Cuba’‘De Belofte van Pisa’‘Riphagen’ en ‘Tonio’ en veelbesproken dramaseries zoals ‘Mocro Maffia’‘De Regels van Floor’ en ‘Smeris’.

Het platform Doclines brengt sociale vraagstukken in beweging door middel van creatieve concepten: van film tot foto, animaties, muziek, en van blogs, tweets tot live-stream, debat, symposia en tentoonstellingen. Onderdeel hiervan zijn onder andere ‘Het Beste van Kees’ en het aankomende vervolg ‘Kees Vliegt Uit’ rondom het thema autisme. Met het documentaireproject ‘NIKKI’, dat op dit moment in postproductie is, brengt Doclines kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblematiek onder de aandacht om zo bij te dragen aan de verbetering van hun situatie. 

Pim van Collem, CEO Dutch Features: “Doclines produceert bijzondere content die het publiek raakt. Dat zagen we al bij de enorme aandacht en lof die zij wisten te genereren voor het onderwerp autisme met de documentaire ‘Het Beste voor Kees’, maar ook de nieuwe projecten zijn zeer veelbelovend. De thema’s die zij aanspreken zijn niet alleen relevant voor mensen in Nederland, maar ook daarbuiten. Ons team verheugt zich erop om voor de unieke content van Doclines een breder internationaal platform te mogen gaan creëren.”

Monique Nolte, documentairemaker en oprichter Doclines: “Onze projecten hebben internationale relevantie en met Dutch Features hebben we nu een partner die onze content ook buiten de landsgrenzen aan de man brengt.” 

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*