iNOS: RTV Drenthe gaat newsroomsysteem NOS gebruiken

RTV Drenthe is op dinsdag 3 december met haar redactiesysteem overgestapt naar iNOS. Met de keuze voor iNOS zet RTV Drenthe een nieuwe stap in de samenwerking met de NOS. Het newsroomsysteem iNOS is gemaakt en ontwikkeld door de NOS. 
 
Jorg Ebbers, Hoofd Mediatechniek en ICT van RTV Drenthe, is razend enthousiast over de samenwerking: ‘Als regionale omroep, met bescheiden financiële middelen, liften we mee op een systeem dat door collega’s is bedacht. Het grote voordeel, naast een kostenbesparing,  is dat de valkuilen en bugs er door de collega’s van de landelijke omroep al uit zijn gehaald.’ RTV Drenthe is na Omroep Zeeland en Omrop Fryslân de derde regionale omroep waar iNOS wordt ingevoerd.
 
Zakelijk directeur Geert Hofman van de NOS en RTV Drenthe-directeur/hoofdredacteur Dink Binnendijk vinden de samenwerking tussen de publieke omroep op landelijk en regionaal niveau erg belangrijk. Hofman: ‘We hebben iNOS bewust beschikbaar gesteld aan de regionale omroepen. Dat biedt niet alleen flinke praktische voordelen, maar het bewijst ook het grote belang dat we hechten aan de samenwerking tussen de landelijke en de regionale publieke omroepen en aan het efficiënt omgaan met belastinggeld.’ 
 
Binnendijk vindt de NOS een natuurlijke partner, ook als het gaat om journalistieke samenwerking. ‘Het afgelopen jaar zijn er grote stappen gezet in de samenwerking op online en dat levert zowel voor de NOS als voor de regionale omroepen in meerdere opzichten veel meerwaarde op. We hopen dat deze samenwerking verder uitgebouwd wordt omdat de publieke nieuwsvoorziening hierdoor alleen nog maar beter en meer onderscheidend zal worden’, aldus Binnendijk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*