Ingrid Spijkers nieuwe hoofdredacteur Omrop Fryslân

“Trots dat ik mag meebouwen aan de ambities van de Omrop”, dat zegt Ingrid Spijkers (49) uit Leeuwarden. Ze wordt de nieuwe hoofdredacteur van Omrop Fryslân. Ze neemt 25 jaar aan ervaring mee op het gebied van journalistiek, communicatie en ondernemen. Spijkers begint op 1 december in haar nieuwe functie.

Ingrid Spijkers is goed bekend met Omrop Fryslân, ze werkte van begin af aan voor de regionale televisie en ontwikkelde en produceerde ook programmaformats voor de Omrop. Verder werkte ze voor diverse andere media, waaronder het ANP, kranten en vakbladen. Ze is één van de oprichters van Wij van PS (eerder PS Producties). De laatste jaren werkte ze als zelfstandige voor diverse opdrachtgevers en (multimediale) projecten in Fryslân.

Omrop Fryslân is een tijd op zoek geweest naar een nieuwe hoofdredacteur. Omrop-directeur Nina Hiddema: “We zijn heel blij dat we met Ingrid Spijkers een nieuwe inspirerende hoofdredacteur hebben gevonden. Die naast een groot netwerk en een brede journalistieke ervaring binnen en buiten Omrop Fryslân veel passie heeft voor onze mooie organisatie.”

“Omrop Fryslân is een prachtig bedrijf”, zegt Ingrid Spijkers. “Uit de nieuwe koers waar de Omrop mee bezig is, spreekt ambitie. Omrop Fryslân wil een actieve rol spelen in onderwerpen die Friezen raken. Daarbij een verbindende factor zijn en verdieping brengen in de onderwerpen. De Omrop wil daarin voorop lopen. In samenwerking met de redactie zullen we die ambitie vormgeven de komende tijd.”

Het contract van de eerdere hoofdredacteur Klaas Geert Bakker liep 1 januari dit jaar af.

Bron: Omrop Fryslan

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*