iMMovator event over app privacy

Op dinsdagmiddag 18 november organiseert iMMovator, samen met haar partners Kamer van Koophandel en TNO, een gratis Technology Update over de laatste ontwikkelingen op het gebied van privacy van gebruikers van applicaties. In deze interactieve sessie voor app developers zal dieper ingegaan worden op vragen als: Welke mogelijkheden zijn er om vereiste toestemming van gebruikers te verkrijgen voor het verwerken van gegevens? Welke (technische) barrières kom je daarbij tegen? En mag je zomaar locatiegegevens verwerken of het kijkgedrag van een abonnee analyseren?
 

Smartphones, tablets en andere digitale devices spelen een steeds grotere rol in ons leven en daarmee wordt er ook steeds meer data over ons verzameld. Met wie communiceren we over wat, hoe staat het met onze gezondheid, etc. Technologische ontwikkelingen maken het mogelijk om steeds meer gegevens op individueel niveau te verzamelen. Maar ook applicaties waarbij dat niet het doel is, stellen ontwikkelaars in staat om gegevens te verwerken over de gebruiker. Hierbij rijzen vragen omtrent privacy van gebruikers, en wat nu wel en niet is toegestaan en onder welke voorwaarden. Daarom organiseren iMMovator, TNO en de Kamer van Koophandel voor de tweede keer een Technology Update over Privacy in Apps: een onderwerp dat actueel blijft en zal blijven, en waar het afgelopen jaar weer veel nieuwe ontwikkelingen hebben plaatsgevonden.

Tijdens een programma van 13-17 uur praten experts van TNO de app developpers bij over de laatste ontwikkelingen rondom privacy in apps, app ontwikkeling en rondom apps op connected TV’s. Door een interactieve opzet staan vooral de vragen van de deelnemers centraal. Er zullen een aantal praktische handvatten gegeven worden waar ze direct mee aan de slag kunnen. 
Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijving zijn te vinden op de iMMovator website.
 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*