Imagine voert Top 2000 aan van bloedig jaar

Imagine van John Lennon is de opmerkelijke nieuwe nummer 1 in de Top 2000. De keuze voor deze ballad, die geldt als een echt vredeslied, zal een andere dimensie geven aan de viering van Oud en Nieuw na een jaar waarin terrorisme zo nadrukkelijk het wereldnieuws bepaalde. 

 

Bij radio en televisie zal het uitluiden van 2015 anders zijn dan in voorgaande jaren. Het glas zal geheven worden met gemengde gevoelens en toch ook hoop op een betere toekomst. Direct na de aanslagen in Parijs, die aan 133 mensen het leven kostte, speelde bij de concertzaal Bataclan een onbekende man het nummer op piano.

De lijst der lijsten, die in de laatste week van december bij NPO Radio 2 wordt uitgezonden, wordt voor het eerst aangevoerd door deze ballade, waarmee de al jaren durende hegemonie van Bohemian Rhapsody(Queen) en Hotel California(Eagles) is doorbroken. Op de social media was al veel opgeroepen om op Imagine te stemmen.

Ekdom
Gerard Ekdom, die dit jaar tot het presentatieteam van dit evenement behoort, maakte de verrassende Top 3 vrijdagavond bekend in het televisieprogramma RTL Late  Night. Zelf wees de discjockey ook op het effect dat de bloedige aanslagen in Parijs de laatste weken gehad hebben. Dit nummer werd een symbool van het protest tegen dit terroristische geweld.

Bohemian Rhapsody bleef op nummer 2 staan, Hotel California zakte van 1 naar 3. Het nummer Imagine van John Lennon stond altijd wel hoog genoteerd in de lijst, maar nooit in de absolute top. Het steeg nu van 38 naar 1. Bij elkaar hebben ongeveer 4,5 miljoen mensen de afgelopen week hun stem uitgebracht. 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*