Imagine Film Festival en Beeld en Geluid dagen filmmakers uit

Met archiefmateriaal een fantastische film maken: Imagine Film Festival en Beeld en Geluid dagen filmmakers via een Open Call uit om cinema en beelden uit het archief van Beeld en Geluid te combineren tot nieuwe, mindblowing producties. 

Tot en met 15 maart kunnen makers van fantasy, horror en sciencefiction hun plannen insturen. De drie beste ideeën ontvangen € 1000 om het plan te realiseren. Geselecteerde makers zijn bovendien te gast bij de masterclass van Peet Gelderblom, maker van de virtuoze archival fiction film When Forever Dies (2020) (www.whenforeverdies.com) Deze masterclass vindt plaats op woensdag 14 april, tijdens de 37e editie van het Imagine Film Festival (7 – 17 april). Peet Gelderblom geeft voorafgaand aan de masterclass feedback op de plannen van de geselecteerde makers. 

Open Call

Een voorstel bevat een beschrijving van het idee, een korte synopsis van het verhaal en een plan van aanpak hoe de productie realiseerbaar is. Beeld en Geluid en Imagine Film Festival beoordelen de ingestuurde plannen, waarbij met name wordt gekeken naar haalbaarheid, artistieke visie en de rol van het archiefmateriaal. Eind maart wordt de selectie bekendgemaakt. 

Insturen kan tot uiterlijk 15 maart, 10.00 uur naar Cees Martens (projectleider Beeld en Geluid): cmartens@beeldengeluid.nl. 

Een voorstel bestaat uit een pdf-document met daarin:

– Two-pager met synopsis, motivatie en reden waarom archiefmateriaal een meerwaarde is in de productie
– CV
– Portfolio

Imagine Film Festival 

Imagine Film Festival is het grootste filmfestival voor de fantastische film in Nederland, met het beste op het gebied van fantasy, horror en sciencefiction. Bij Imagine draait alles om de verbeelding, je mee laten voeren naar andere werelden of je anders laten kijken naar onze eigen wereld. Daarbij onderzoekt Imagine nieuwe vormen om fantastische verhalen te ervaren, zoals via virtual reality en fantastische games. Naast een scherpe focus op het heden en de toekomst van het fantastische, eert Imagine ook de rijke historie ervan.  

Beeld en Geluid

Beeld en Geluid beheert één van de grootste audiovisuele collecties ter wereld met onder andere radio- en televisieprogramma’s, video(games), gifjes, websites en meer. Archiefmateriaal wordt gebruikt in talloze mediaproducties, van actuele televisieprogramma’s en documentaires tot creatieve autonome werken van kunstenaars. Voor de Open Call kan geput worden uit het deel van de collectie van Beeld en Geluid dat vrij te gebruiken is (bijvoorbeeld onder een Creative Commons-licentie). Iedereen kan daarvoor bladeren door de inspirerende verzameling openbeelden.nl. Meer over de collectie van Beeld en Geluid: https://www.beeldengeluid.nl/makers

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*