Holland Festival 2016 bij NTR en VPRO

NTR en VPRO brengen op 4 zaterdagavonden in juni vanuit VondelCS in Amsterdam een live TV-uitzending over het Holland Festival 2016 op NPO 2. Daphne Bunskoek interviewt dan gasten uit de wereld van de podiumkunsten op het gebied van theater, dans en muziek.

Zaterdagavond 4 juni is om 22.35 uur de aftrap met onder meer zangeres Wende Snijders, die rechtstreeks uit theater Carre naar de studio komt om een eerste indruk te geven van de openingsvoorstelling  ‘Die Stunde da wir nichts von einander wussten’. Ook componist Louis Andriesen is er om te vertellen over zijn opera ‘Theatre of the World’.

Artiestenkoppels
Theateracteurs Wine Dierickx en Ward Weemhoff praten over hun voorstelling ‘Privacy’ waarin ze zich laten inspireren door John Lennon & Yoko Ono en Jeff Koons & Cicciolina. Dat zijn artiestenkoppels die zichzelf schaamteloos etaleerden voor de kunst. Zijn artiesten exhibitionistischer dan ‘gewone mensen’? Dat is de vraag die opkomt.

In de volgende afleveringen, op 11, 18 en 25 juni, zijn onder meer Arnon Grunberg, Isabelle Beernaert, Merlijn Twaalfhoven, Hanneke Groenteman, Ernst Meiser, Remy van Kesteren en Ramsy Nasr te gast. Het Holland Festival is een internationaal festival voor theater, muziek, dans, opera, film en beeldende kunsten. Het vindt sinds 1947 jaarlijks plaats in juni en wordt gehouden in Amsterdam.(foto Youtube.com)
http://www.hollandfestival.nl/nl/

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*