Hoe Koen Hansen het verschil wil gaan maken op 100%NL

Koen Hansen is sinds kort de nieuwe presentator van de ochtendshow op 100%NL. Barry Paf moest die plek afstaan voor een dienende rol in de middagspits. Wat haalt Hansen uit de kast om het verschil te gaan maken op de zender met vaderlands product? Hij vertelt het in de nieuwste aflevering van de podcastserie Dit Was De Radio van Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen

“Toen ik voor de ochtend gevraagd werd, dacht ik: heerlijk, hier is mijn nieuwe kans! Zo fijn dat ik eindelijk weer veel mag spreken. Ik zat van 1 tot 4 uur en daar had ik maar drie minuten spreektijd, verdeeld over die drie uur. In de ochtend kan ik mijn journalistieke capaciteit gebruiken, bij de langere gesprekken met artiesten. 

We weten dat de luisteraars na de ochtendshow vaak blijven luisteren naar je station, daarom is in de ochtendshow de beperkte spreektijd die wij hebben ingedeeld. In de zomer, toen Barry paf op vakantie was en ik mocht invallen, dacht ik al: Jezus, dit is eigenlijk veel leuker. Of, nog leuker, ha ha. 
Wij moeten als station de voorloper zijn met de eerste interviews met artiesten als Marco Borsato wanneer hij terugkomt. Of Jan Smit, als hij na z’n burn out weer gaat werken, dan moeten wij hem het eerste hebben. Zo moeten wij het verschil maken. Zo had ik voor het eerst de zus en moeder van André Hazes, die in de uitzending tegen André spraken. Er moeten scherpe vragen gesteld kunnen worden, daarom luisteren mensen ook naar dit station.” 

De 33-jarige dj is naast zijn nieuwe werkgeluk ook privé helemaal gelukkig met een nieuwe vriendin uit Indonesië. Hoe dat zit en wat hij verder voor de radio laat, hoor je in aflevering 11 van Dit Was De Radio.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*