HilversumTV in teken van Dick Bruna

Vanwege het overlijden van Nijntje-tekenaar Dick Bruna brengt VOD-platform HilversumTV diverse oude afleveringen terug op het scherm.

Dick Bruna werd 89 jaar geleden geboren als tweede zoon van de uitgever A.W. Bruna. In eerste instantie zou hij als uitgever in de voetsporen treden van zijn vader en grootvader. Hij koos echter om kunstenaar te worden. Later werd hij tekenaar en in 1955 publiceerde hij zijn eerste Nijntje-boek. Hij werd er wereldberoemd mee. Diverse Nijntje-afleveringen zijn nu te kijken op HilversumTV.

HilversumTV verzamelt de mooiste uitzendingen uit 65 jaar televisie en biedt ze aan in een eigentijdse, overzichtelijke vormgeving op internet. Een eenvoudige zoekfunctie brengt legendarische programma’s als Swiebertje, Van Kooten & De Bie, Eén van de Acht of historische Journaaluitzendingen van toen binnen handbereik. HilversumTV is te vinden op hilversumtv.nl en te bekijken op tv’s met internet, pc’s, tablets en smartphones. Binnenkort ook met een HilversumTV-app voor iOS en Android.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*