Het belang van een rijbewijs voor mediaprofessionals

Uit onderzoek blijkt dat 4 op de 6 volwassenen geen rijbewijs heeft. De redenen waarom zij geen rijbewijs hebben is zeer divers. Voor veel (zelfstandige) mediaprofessionals is het een hebben van een rijbewijs echter zeer van belang om hun werk optimaal en vooral efficiënt te kunnen uitvoeren.

Het kost veel tijd
Naast een flink kostenplaatje is één van de redenen om geen rijbewijs te hebben de tijd die het kost. Daar heeft theorieexemanoefenen.nl wat op gevonden. Het voorbereiden op je theorie-examenkan tegenwoordig gewoon online, thuis en in je eigen tempo. Het oefenen van een Auto theorie examen is daarmee een stuk laagdrempeliger geworden. 

Corona
De covid-19 pandemie en de lockdownregels weerhield veel mensen om stappen te maken om hun rijbewijs te halen. Voor CBR (Centraal Bureau voor Rijvaardigheid) liepen de wachttijden voortheorie examens auto en praktijkexamens en andere toetsen flink op en het kostte hen flink wat organisatie-skills om alle uitgestelde examens opnieuw in te plannen. De lockdowns, maar ook de verplichte ander halve meter-regel zorgden ervoor dat CBR ‘zelfs tijdelijk haar deuren heeft moeten sluiten. Ook waren veel consumenten in eerste instantie wat huiverig om direct hun nieuwe examens in te plannen. Ondanks dat de laatste weken het aantal coronagevallen weer iets is opgelopen, lijkt de angst rondom Covid nu aardig te zijn weggeëbd. De wachttijden van het praktijkexamen auto zijn echter nog steeds erg lang. Hierdoor kan er een gat ontstaan tussen het behalen van het theorie examen en het kunnen afrijden bij de praktijkexamen. Het is dus zeker van belang om tijdig te beginnen als je je autorijbewijswilt halen.

Openbaar Vervoer
De coronapandemie lijkt nu definitief achter ons te liggen. Veel mensen willen daarom weer graag hun rijbewijs halen. Waarschijnlijk komt dit ook omdat het openbaar vervoer steeds vaker te maken heeft met personeelsproblemen. Met grote regelmaat vallen er hierdoor treinen of buslijnen tijdelijk uit, waardoor het allerminst zeker is of mensen op tijd op hun werk of bij klanten kunnen arriveren. Het is dan handig als je zelf een auto hebt of snel een deelauto kan huren. 

Vakantie
We zitten midden in de vakantietijd en dus staan veel mensen te trappelen om naar het buitenland te vertrekken. De problemen rondom Schiphol zal niemand zijn ontgaan. Naast het openbaar vervoer heeft Schiphol ook te maken met personeelsproblemen. Vrijwel dagelijks is er nieuwe berichtgeving over de grote wachtrijen bij Schiphol, waarbij sommige reizigers wel meer dan vier uur in de rij moeten staan. In sommige gevallen missen zij hierdoor hun vlucht en valt de vakantie in het water. Steeds meer toeristen willen daarom niet meer afhankelijk zijn van het vliegtuig en kiezen een mooie plek in Nederland of in Europa, mits het op rijafstand mogelijk is. 

Werk
Voor veel zelfstandige (media)professionals is het van belang dat zij een rijbewijs hebben. Voor opnames moet je soms werken buiten kantooruren of moet je naar locaties, die niet altijd goed met het openbaar bereikbaar zijn. Voor een zo kort mogelijke reisduur is het daarom aan te raden om een rijbewijs te halen

De eerste stap om je rijbewijs te halen is tegenwoordig snel gezet. Op bijvoorbeeld Theorie-examenoefenen.nl kun je gratis examens oefenen voor auto, maar ook bromfiets en motor.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*