Herman Hofman moet bij 3FM vertrekken

Zojuist heeft Herman Hofman bekendgemaakt dat hij bij 3FM moet vertrekken. Dit maakte hij zojuist bekend op 3FM. ‘Het voelt alsof ik na 10 jaar gedumpt ben door een vriendin, waar ik tien jaar alles aan heb gegeven’, vertelt hij emotioneel.

34 Comments

 1. Er wordt flink huisgehouden in de Peperbus te Hilversum. Op basis van wat moet hij vertrekken? Had hem liever op het tijdslot gezien waar nu Olivier Bakker komt te zitten, of all people….

  • Wie is Olivier Bakker? Ik ken hem niet, dus blijkbaar is dat de basis waardoor hij programma maakt bij 3FM. Volslagen onbekende een kans geven. Nee, zo wordt het nooit meer wat bij s’ lands ooit zo populaire popzender. Het is echt bedroevend gesteld waarbij omroeppolitiek de boventoon voert i.p.v. wat luisteraar nu echt willen; en dat is geen jongerenzender maar het liefst Radio 5 gewoon op FM en 3FM lekker experimenteel op internet, en ach wat op DAB+ mag er ook nog wat gehobbyd worden. Het is eeuwig zonde hoe er met zulke dure FM frequenties wordt omgesprongen. Ik sta er dan ook niet van te kijken dat de komende veranderingen echt gaat resulteren in betere luistercijfers; trekken aan een dood paard dit.

   • Olivier is al wat jaren op de radio. Soms werkt het btw wel: Giel was slechts semi-bekend op het moment dat hij de ochtendshow kreeg. Weleens in het nieuws gekomen vanwege bijzondere fratsen, maar verder vooral actief in de nacht.

  • Nee hoor, helemaal niet. Het oude 3FM wordt omgevormd naar NPO Radio 3 en dus moet de programmering waar geen hond naar luisterde op de schop. Wat mij betreft wordt het nieuwe NPO radio 3 een zender voor jongvolwassenen met de nodige diepgang. Het concept jongerenzender bij de NPO slaat niet aan, dat is sowieso al geclaimed door 538, Slam!, Funx en Q. Hoog rijd voor een andere koers.

  • Je moet eventjes je toetsenboord nakijken. Shift doet het niet, want de hoofdletters M van Menno en de B van Boer doen het niet. Ook de n doet het niet altijd, want bij Menno staat er maar 1 n. Ten slotte blijft het uitroepteken hangen, in plaats van een uitroepteken staan er zes uitroeptekens.

 2. Herman Hofman zou samen met Sander Hoogendoorn de laatste zijn die ik weg zou sturen bij 3FM.
  Dat zijn veruit de 2 beste dj’s c.q. grootste talenten op die zender. Heel apart dit.
  Ze moeten gewoon weer terug naar de pop/rock zender met het alternatieve randje. En zich niet meer profileren als jongeren zender, want daar scoor je niet mee. Jongeren luisteren zelden naar de radio. Doelgroep op muziek genre moet je hebben. En dan een aantal gevestigde namen terug zoals Giel Beelen, Coen Swijnenberg, Ruud de Wild. Dat is wat het grote publiek wil horen.

 3. Is hij familie van Tim?
  (Vraag ik voor iemand die een juice kanaal heeft)
  🧐

  Maar serieus…
  Na 10 jaar zo je ontslag krijgen? Wat voor werkgever ben je dan?
  Dat zegt ook veel over een zender.

 4. In vergelijking met de slechte PR van 538 rondom Dane en Wietze gaat 3FM voor een complete imago vernietiging. Mensen en programma’s druppelsgewijs slachtofferen. Elke dag wel een DJ die moet kappen en niet weet waar die aan toe is.

  Resultaat: een slecht imago, weglopende luisteraars en geen DJ die er de eerste tijd nog wil gaan werken. Het masterplan moet dan wel echt heel goed zijn om het dit waard te maken.

  • Ik maak me geen illusies meer. Er is in de afgelopen jaren al zoveel geprobeerd, geschoven en gedaan dat de fail alleen maar groter aan het worden is.

  • Een expert zal er vast anders over denken, maar dat maakt de discussie niet minder leuk.

   Los van of er iets geweldigs uit het masterplan voor 3fm gaat komen is de stroom aan slecht nieuws nu echt niet goed. Schade voor het merk, schade aan DJ’s.

   Hoewel 3fm niet een groot luister aandeel heeft, heeft het nu wel signatuur: Herman, Rob, Sophie, Frank, Sander als karakters en de zender waar S10, Froukje, Meau, Goldband en Son Mieux al langere tijd thuis zijn.

   Gevoelsmatig gaan door de niet zo charmante transitie met elke dag slechte berichten die Credits in ieder geval verloren. En zoveel credits heeft de zender niet om te verspelen.

   • Een zender die zo gemarginaliseerd is voldoet niet aan de behoefte van een luisteraar. Daarvoor gaat er teveel geld in, en zijn er stations die veel meer recht hebben op die frequentie. Dat ze daarom eindelijk hebben besloten het roer om te gooien vind ik dan ook logisch. De zender was een grote puinhoop wat mij betreft, je wist nooit precies wat je kreeg en er leek geen duidelijke sturing. Ik snap dat het lastig is als die er opeens wel komt, en het toont maar weer aan hoe amateuristisch een Sander en een Herman zijn door zo te reageren. Zie ook Eva. De enige die gewoon duidelijk professioneel is is Frank. De rest behandelt de zender als een recht om er op te zitten en dat is wat mij betreft typisch wat er mis is met veel discjockeys. Ze denken dat het een recht is en geen privilege. Deze laatste weken legt bij 3FM bloot waar wat mij betreft de grootste fout zit, niemand is groter dan de zender, en het is ook geen lokale omroep. Dus voor ik ben eerder afgeknapt op de mensen bovengenoemd dan dat ik denk dat het management, oud 538 of niet, nu zo verkeerd bezig is. Ik vind het juist wel verfrissend dat er mensen zijn die orde op zaken willen stellen en zich niet laten chanteren door mensen en omroepen. Playtime is over zouden ze in de UK zeggen.

   • Sophie geef je hiermee iets te veel eer. Een talentloze weekend jock, meer is het niet.

    Of bedoelde je Jorien?

    • Ik bedoel Sophie. Ze heeft met 2-4 een goed programma neergezet waar ik graag naar luisterde. Er was genoeg ruimte voor de luisteraar, er was verbinding en je leerde Sophie ook kennen. Daarom een topper.

     Over Jorien kan ik niet oordelen. Dat ligt niet aan Jorien. Ik luister niet naar het programma dat zij maakt, dat is voor mij vlees noch vis.

     • Oke, ik vind Sophie echt lokale omroep niveau. Jorien iets beter( ook geen top)

  • @Juul Vertel jij dan eens even hoe het wel moet. Altijd maar commentaar leveren maar, nooit wat toevoegen of iets typen waaruit blijkt dat jij er wel verstand van hebt. Ja in de jaren 60 misschien maar het is 2022 Juul. En houd op met dat achterlijke “plaatje maar weer”

 5. 3FM of hoe ze die zender in de toekomst ook gaan noemen, het is echt einde oefening. Het is nu amusant om te lezen hoe ze het proberen er nog “iets” van te maken. Bestuurders en regelneven in Hilversum ga alsjeblieft zo door met veranderen, en niet stoppen!!! Doe alsjeblieft waar jullie zo goed in zijn, veranderen om te veranderen. (Anders heeft je functie als bestuurder geen “inhoud”)
  TIP: maak van deze te vergeefse reddingsactie een documentaire. Dan heeft al dat gepruts met het veranderen nog nut gehad. En het leuke van de documentaire is dat er geen muziek te horen is en alleen maar mensen (dj’s en bestuurders) die zich zelf graag horen praten. Vroeger zouden ze er een musical over maken, maar daar trapt het publiek gelukkig ook niet meer in.

 6. Mooi hoor al dat gejank over mensen die weg moeten bij 3FM. Als het blijft zoals het is zeiken mensen en als ze willen veranderen zeiken mensen ook. Wat wil je nou? De reacties verbazen me echt op dit nieuws want bij iedere aankondiging komen de tranen over een besluit. Feit is, de zender presteert niet en er zit nu kennelijk een groep mensen die weten dat je het aan je stand verplicht bent iets er van proberen te maken. Dat ontbrak door volledig mismanagement in de jaren er voor. DJ’s vonden zichzelf veel te belangrijk en er werd geen serieuze radio meer gemaakt. Dat wil het nieuwe management veranderen. En hoe reageren mensen? Door bij iedere beslissing te gaan lopen krijsen. Kijk nou maar eerst hoe het gaat horen en voelen die nieuwe koers in plaats van hier met de wolven mee te huilen omdat er iemand weg moet die in 10 jaar niet veel voor het station heeft gedaan? Zo maar een idee.

 7. Nou nou.

  Als hij 10 jaar slecht gepresteert zou hebben is zijn werkgever net zo goed waardeloos om hem al die tijd te laten aanmodderen en pas na 10 jaar te zeggen… functie elders.

  Als je zo met je eigen mensen omgaat is dat geen reclame.

  Niks meehuilen ..gewoon een constatering.

 8. Oh dus omdat jij Juul een beetje kent en hij veel weet van de radio uit de jaren 60/70/80 moet ik daar respect voor hebben? Dat heeft Juul ook helemaal niet voor andere mensen. Het houd een keertje op. Het is niets meer dan een ouwe zeikerd. Een doodgewone werknemer bij de radio in het verleden. Daar is hij ook altijd blijven hangen. Moet ook niet meer willen mee praten (en dus zeiken) in 2022. Lekker thuis plaatjes draaien deze man.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*