Henk Wijngaard strijdt nog steeds voor het Hollands Lied op de landelijke radio

In de laatste aflevering van de Lomp Piraten Podcast blikt zanger Henk Wijngaard terug op ons gezamenlijke bezoekje aan het Media Park Hilversum om te demonstreren voor meer piratenmuziek. Dit was ter gelegenheid van onze nominatie voor het beste online station bij de Online Radio Awards van Spreekbuis.nl.

Nog steeds is Wijngaard niet te spreken over de beperkte ruimte voor het Hollands Lied op de landelijke radio.

Wijngaard meldt : ‘Zo’n 90 procent van wat er op de landelijke radio wordt gedraaid is buitenlands. Al die royalties gaan de grens over. Als het Nederlands product eens wat meer gedraaid zou worden, dan hebben wij ook wat geld om nummers te produceren. Momenteel hoor je enkel Blöf, Marco Borsato en Guus Meeuwis.’

De aflevering van de Lomp Piraten Podcast is terug te luisteren via Lomp.Online

5 Comments

 1. @ Erwin.

  En wat is dan “kwaliteit?”……………………

  Mijn vrouw , labelmanager bij een platenmij, zei altijd. De “Henk Wijngaard muziek” zorgt er voor dat bijvoorbeeld de Earring langer in de studio kon opnemen om de door jou zo gewenste kwaliteit te maken.
  Want de “Henk Wijngaard muziek” zorgde voor meer opbrengst.

  Laat onverlet dat ik ook liever naar de Earring luister dan de “Henk Wijngaard muziek”, maar dat doet niet terzake.
  “Geef het volk brood en spelen”

 2. Ik vind het gewoon pauper muziek. Maak die muziek nou gewoon eens moderner en waarom moet al die Nederlandstalige muziek zo volks zijn of overgoten zijn met een Palingsound. We leven in 2020!

 3. Ik vind het bijzonder dat bij Nederlands Lied altijd de geijkte namen worden genoemd, nu ook weer door Henk Wijngaard. Terwijl: er wordt hartstikke veel muziek in Nederland geproduceerd EN gedraaid. Alleen is dat dan niet in het Nederlands gezongen (of min of meer instrumentaal) en dus wellicht niet direct herkenbaar als afkomstig uit Nederland. En dan kleurt dat je beeld. Overigens hebben we het dan nog niet eens over Nederlandstalige hiphop/urban/rap, die prima vertegenwoordigd is op de zenders. Henk is denk ik de connectie met de huidige tijd kwijt, en is vooral boos dat HIJ niet meer gedraaid wordt. Dat mag, maar projecteer dat niet op de gehele muziekscene en het aanbod van andere Nederlandse muziek op de radiozenders.

 4. Tegenwoordig op radio meestal kattengejank. De top 40 van tegenwoordig word je helemaal horendol. Ik wil ook piratenmuziek horen bv 3fm of sky radio.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*