‘Henk Kuipers kreeg uurloon van PowNed’

No Surrender-voorman Henk Kuipers werd voor het maken van de docusoap ’Captain Henk’ per uur betaald. Van een door PowNed genoemde onkostenvergoeding was geen sprake. Dat stelt de ombudsman van de NPO op basis van eigen onderzoek. Al vorige week gaf ombudsman Margo Smit in een verklaring aan dat de verklaring van PowNed een ‘onvoldoende overtuigend’ was. De Telegraaf meldt vandaag dat PowNed-voorzitter Weesie bij zijn verklaring blijft dat hij niets doet dat andere omroepen niet ook doen.

Weesie vindt de term ‘onkostenvergoeding’ verdedigbaar, aangezien hij Kuipers op draaidagen van zijn werk heeft gehouden.

De ombudsman heeft na inzage van bonnen en vergoedingen echter vastgesteld dat er een vast bedrag per draaidag werd betaald en daardoor sprake is van een honorarium en niet van een onkostenvergoeding.

Weesie stelt tegenover De Telegraaf dat hij Henk Kuipers, ondanks het feit dat Captain Henk aspecten heeft van een reallifesoap, op draaidagen toch van zijn werk heeft gehouden. Daarom vindt hij een vergoeding voor gederfde inkomsten verdedigbaar. “Anders sta je een hele dag in een tattooshop of in een sportschool. Ik denk niet dat de kijker daarop zit te wachten.” Weesie gaf aan dat andere omroepen bij docusoaps ook met onkostenvergoeding werken, die doorgaans hoger liggen.

Lees de gehele reactie van Dominique Weesie vandaag in De Telegraaf.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*