Hedwig Saam nieuw lid Raad van Toezicht van Beeld en Geluid

Hedwig Saam, directeur van Museum Het Valkhof, is benoemd als nieuw lid van de Raad van Toezicht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Zij volgt hiermee Karin van Gilst op.

Hedwig Saam (1960) werkt sinds 1 maart 2018 als directeur van het Museum Het Valkhof in Nijmegen. Als directeur was ze de afgelopen jaren bij verschillende andere musea werkzaam, zoals het Nationaal Militair Museum en Museum voor Moderne Kunst Arnhem en Historisch Museum Arnhem. Hedwig studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en aan de School voor Journalistiek.

De Raad van Toezicht van Beeld en Geluid heeft in totaal acht leden, waarvan het ministerie van OCW de voorzitter benoemt. Vier leden worden door de raad zelf benoemd, de andere drie door de NPO. De raad bestaat uit voorzitter Guusje ter Horst (o.a. voorzitter KNGF en toezichthouder cultuur, wonen en energie), Karin de Groot (directeur televisie SBS Broadcasting), Mark Minkman (algemeen directeur Paradiso), Shula Rijxman (bestuursvoorzitter NPO), Julia Noordegraaf (hoogleraar Digitaal Erfgoed, UvA), Bert Huisjes (directeur WNL) en Arendo Joustra (hoofdredacteur Elsevier Weekblad).

”De Raad van Toezicht is zeer verheugd dat Hedwig deel gaat uitmaken van ons team. Hedwig beschikt als museum professional over de juiste kennis en expertise om de Raad in zijn samenstelling te completeren. Met haar ervaring op financieel gebied, is zij daarbij de aangewezen persoon om zitting te nemen in de auditcommissie.” – Guusje ter Horst, voorzitter Raad van Toezicht

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*