Harry Vogelzang overleden

Op 2 mei jl. is Harry Vogelzang (69) onverwachts overleden. De geliefde vakman werkte ruim 40 jaar in de faciliterende zijde van de omroepwereld, waaronder bij  DutchView.  Afgelopen vrijdag werd in het bijzijn van familie, vrienden en oud-collega’s afscheid van hem genomen.

Harry Vogelzang kwam op jonge leeftijd in dienst bij de afdeling Bouwkunde van de NOS en deed als timmerman het onderhoud van onder andere  radio- en televisiestudio’s in Hilversum en bij de regionale omroepen, die toen nog onderdeel waren van de NOS. Na een aantal jaren maakte hij de overstap naar het wagenpark en werd chauffeur op de reportagewagens van de televisie, waarbij hij ook de werkzaamheden van operationeel assistent vervulde. Dat deed hij met veel inzet en dat werd erg gewaardeerd door de collega’s. Op jonge leeftijd kreeg hij door een ziekte problemen met zijn hart en moest in de jaren daarna meerdere zware operaties ondergaan. 

Oud NOS/NOB collega Hylke Beerstra: ‘In het werk was daar niets van te merken. Hij was plezierig in de omgang en zat nooit om een praatje verlegen. Na zijn pensionering deed hij vrijwilligerswerk bij de stichting Abrona in Loosdrecht. Deze heeft in Loosdrecht een werkplaats, waar mensen met een beperking meubels van steigerdelen maken. Hier voelde Harry zich al gauw thuis en kon als oud timmerman deze mensen op een prachtige manier bijstaan.’

Ook oud-collega Willem Kroon spreekt vol lof over Vogelzang.  ‘Harry was onder andere chauffeur. Ik had altijd veel respect voor zijn rijkunsten. Dat iemand kan rijden met zo’n lange oplegger vind ik imposant. Ik heb daar veel respect  voor. Doordat ik af en toe bijrijder was van Harry spraken we elkaar vaak langdurig, op de langere ritten. Daar kwam ook zijn scheiding en de relatie met zijn kinderen vaak aan te pas. Ik vergeet nooit, hoe blij hij was met zijn nieuwe vriendin Marjolein. Daar was hij vol van. Ik gunde hem zijn geluk. Harry was een goedlachse, fijne collega. daarvan wil je er altijd nóg wel een paar hebben’, aldus Kroon.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*