Harm Edens laat het Nederland van de toekomst zien

Hoe ziet ons land eruit over tien jaar? En over twintig? In De wereld van morgen onderzoekt Harm Edens het Nederland van de toekomst. Nederland is koploper op het gebied van innovatie; iedere dag werken er bedrijven, instituten en wetenschappers aan nieuwe technologieën om ons leven beter en gemakkelijker te maken. De wereld van morgen laat zien welke innovaties er in de wereld plaatsvinden en wat deze in de praktijk voor ons kunnen betekenen. Harm Edens presenteert het programma vanuit het Kurhaus in Scheveningen, waar de Nederlandse Innovatie Prijs 2019 wordt uitgereikt aan het meest innovatieve bedrijf van Nederland.

In De wereld van morgen nemen bekende ambassadeurs de kijker mee langs interessante en creatieve innovaties. Kok Yvette van Boven laat zien hoe de traditionele landbouw de komende decennia drastisch gaat veranderen naar een verticale boerderij. Groenten en fruit zullen zonder pesticiden en insecten verbouwd gaan worden onder paars licht. Oud-atleet en presentator Gregory Sedoc laat zien hoe patiënten in de toekomst gemonitord kunnen worden met slimme pleisters. Zo krijgt de dokter een seintje als je bijvoorbeeld hartproblemen krijgt. Tech-deskundige Vivianne Bendermacher ontdekt hoe mensen en machines optimaal met elkaar kunnen samenwerken. En Froukje Jansen onderzoekt hoe vervuilende schepen in de toekomst de wereld rond kunnen varen zonder ooit nog te hoeven tanken. Ze klimt aan boord van ’s werelds eerste waterstofschip die zijn energie haalt uit het water waar deze op vaart. 

De Nederlandse Innovatie Prijzen
AVROTROS reikt in De wereld van morgen voor het derde jaar de Nederlandse Innovatie Prijzen uit. De genomineerden worden geselecteerd op basis van de Innovatie Monitor, onder leiding van Prof. dr. Henk W. Volberda van de Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam. De monitor is een onderzoek naar innovatie- en concurrentievermogen op basis van een jaarlijkse (sinds 2006) uitgevoerde landelijke enquête onder circa 10.000 Nederlandse bedrijven.

AVROTROS wil een venster zijn voor verbeelding en vooruitgang. De omroep wil een breed publiek informeren over het innoverend vermogen in Nederland en de invloed van innovatie op het dagelijks leven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*