Hans Hogendoorn neemt na bijna halve eeuw afscheid

Hans Hogendoorn heeft na ruim 48 jaar afscheid genomen van het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen. Hij was een bekende stem door de begintune en jingles sinds het begin van het programma. Na bijna 17.000 uitzendingen heeft hij het stokje overgedragen aan Hanneke de Jonge, die als zijn opvolger is gekozen door een vakjury na een publiekswedstrijd. In zijn laatste uitzending riep Hogendoorn de luisteraars op om te blijven luisteren naar de radio en de tv uit te zetten.

3 Comments

 1. Ik ga je stem missen Hans.

  Ik weet nog dat Elisabeth Steins bij het radio 1 journaal kwam en ze viel een keer in als hoofdpresentator maar bij de begin tune werd haar naam nier genoemd. Jan Publiek vond dat dat zou moeten. Geen probleem voor Hans. Adhoc sprak hij haar naam in. En nu doet Elisabeth zelf het Oog presenteren.
  We gaan je missen en wat je laatste tip betreft.
  Rozen verwelken, schepen vergaan. De radio zal altijd blijven bestaan.

  Adieu Hans.

  • Toch kon hij het niet laten om een steek naar z’n opvolgster uit te delen en te zeggen dat ze meer pit in haar stem moet brengen, want je moet ook achterin de zaal te horen zijn. Behalve dat dit een enorm clich√© is, is dit een wet uit het theater, op de radio kan je zelfs fluisteren.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*