Hans Goedkoop in NTR-geschiedenisquiz Van Alle Tijden

We kennen hem als presentator van Andere Tijden (elke zaterdag), maar in de Maand van de Geschiedenis gaan we hem ook zien in een heel andere en nieuwe rol: als quizmaster. Vanaf maandag 9 oktober presenteert Hans Goedkoop de NTR-geschiedenisquiz Van Alle Tijden.

Zestien teams van geschiedenisliefhebbers strijden vier weken lang van maandag t/m donderdag in een spannend knock-outsysteem om de titel ‘Geschiedeniskenners 2017’. De teams, die steeds uit twee kandidaten bestaan, moeten van alle markten thuis zijn want de quiz doet zijn naam eer aan: de vragen gaan letterlijk over alle tijden.

Het programma kent een aantal rondes: de eerste is een klassieke jaartalronde waarin kandidaten elkaar tactisch dwars kunnen zitten. In de tweede ronde stelt Hans Goedkoop meerkeuzevragen aan de hand van fragmenten uit het enorme en rijke archief van zijn eigen Andere Tijden. De antwoorden op de vragen in de supersnelle derde ronde liggen op het puntje van de tong: ze gaan louter over de 21e eeuw. In de finale tenslotte beantwoorden de teams vragen over steeds een belangrijk thema uit de wereldgeschiedenis. Daarbij kunnen ze elkaar lelijk de weg dwarsbomen door vragen van elkaar te kapen.

Vanaf maandag 9 oktober, vier weken lang, iedere werkdag m.u.v. vrijdag om 19.55 uur op NPO 2: Van Alle Tijden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*