Grote mediabedrijven blijven op Media Park


NEP The Netherlands en facilitair bedrijf United blijven tot zeker 2035 en 2032 gevestigd op het Mediapark in Hilversum. Beide bedrijven, grote spelers in de internationale mediawereld, hebben de lopende huurcontracten van de kantoorgebouwen en studio’s met flink wat jaren verlengd.

Vorig jaar tekende RTL Nederland, dat eerder met de gedachte speelde om naar Amsterdam te verhuizen, ook bij op het Mediapark. Het omroepbedrijf blijft nog zeker tot 2031 gevestigd in Hilversum.

Begin 2019 wisselde het Mediapark van eigenaar. Investeerder Pinnacle, waarvan prins Bernhard een aandeelhouder is, nam het over van Europa Capital. De gemeente Hilversum kondigde eerder al aan dat het bedrijventerrein moet transformeren tot een multifunctionele omgeving voor wonen, werken en leren.

Met NEP, United en RTL stelt het Mediapark drie grote huurders veilig voor de lange termijn. NEP, dat samen met United onder meer de live uitzendingen van het Eurovisie Songfestival in mei vanuit Rotterdam gaat doen, huurt op het park 39.000 vierkante meter kantoren, studio’s en datacenters. De vestiging in Hilversum waar inmiddels 900 mensen werken groeit nog steeds. NEP maakt onder meer live registraties mogelijk van evenementen als The Oscars tot de Olympische Spelen. Ook wereldsterren als Beyoncé schakelen NEP in voor concertregistraties.

De gemeente Hilversum heeft de afgelopen jaren geknokt om de grote mediabedrijven binnenboord te houden. Volgens Ralf van Vegten, algemeen directeur van NEP The Netherlands, was zijn bedrijf uit Hilversum vertrokken als het mediateam van de gemeente onder leiding van vertrekkend wethouder Wimar Jaeger er niet was geweest. ,,Toen het Mediapark nog in handen was een Engels bedrijf hebben we overwogen om weg te gaan. Ze hebben ons kunnen overtuigen om in het belang van Hilversum te blijven”, liet de NEP-topman vorige maand weten.

,,Op het Mediapark zitten we vlakbij een groot deel van onze klanten als Ziggo, Fox Sport en Eurosport en het hart van onze operatie.” Ook de mogelijkheid om door te groeien op het Mediapark is voor Van Vegten reden om te blijven.

Wimar Jaeger, mediawethouder van Hilversum, noemt de aanwezigheid van NEP en United van cruciaal belang voor het voorzieningenniveau van de gemeente. ,,Ze zorgen niet alleen voor werkgelegenheid maar dragen ook bij aan de toeleverende economie. Van kroegbaas en glazenwasser tot het Filmtheater en de Vorstin. Daar profiteren uiteindelijk de hele stad en alle Hilversummers van”, reageert Jaeger op het besluit van de bedrijven om op het Mediapark bij te tekenen. ,,Door ze hier te houden kan een groot deel van de medewerkers dat in de regio woont, dichtbij huis blijven werken.”

Facilitair bedrijf United (500 medewerkers in Hilversum) huurt 13.000 vierkante meter in Hilversum. Het hoofdkantoor van RTL Nederland, op het Mediapark, bestaat uit drie gebouwen met een oppervlakte van 20.000 vierkante meter.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*