‘Groot dictee moet terug op tv’

Nadat ’Het groot dictee der Nederlandse taal’ wegens tegenvallende kijkcijfers van de televisie werd verjaagd, maakte het fenomeen zaterdag een terugkeer op de radio. De 28e editie van de spellingwedstrijd kreeg onderdak in het programma ’De taalstaat’ op NPO Radio 1. In de bibliotheek in Haarlem namen twintig fans van het taalprogramma het op tegen een team van artiesten, politici, kunstenaars en journalisten. Het resultaat was een sfeervol feestje en een ode aan de Nederlandse taal, waar je nog wat kon opsteken, ook. Uitgeverij Holland Media Combinatie publiceerde daarom begin deze week de stelling: “Moet het Groot Dictee terug op tv?’

Uit een peiling door HMC Media blijkt dat 76% van de respondenten het Groot Dictee terug op televisie wil hebben. Voor een bijna een kwart van de respondenten hoeft het programma niet meer op tv. ‘Langdradig dictee. Het heeft geen enkele zin. Belachelijke zinnen, voor een normaal mens is het niet te begrijpen’, aldus één van de respondenten. In totaal deden 113 mensen mee aan de peiling.

Spreekbuis.nl is partner van de Holland Media Combinatie (oa Gooi en Eemlander, IJmuider Courant, Haarlems Dagblad en Noordhollands Dagblad.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*