Griëtte Vonck nieuwe hoofdredacteur EVA (EO)

Griëtte Vonck (39) wordt per 1 december de nieuwe hoofdredacteur van EVA. Zij volgt daarmee Minella van Bergeijk op, die per december directeur wordt bij ontwikkelingsorganisatie Tear. Griëtte Vonck werkte de afgelopen jaren voor het Leger des Heils Midden-Nederland als Manager Communicatie. Daarnaast is ze gemeenteraadslid voor de ChristenUnie in Houten.

In 2017 gaf ze samen met Christine Langeraar het boek Hemelse Huizen uit. Daarin wordt het gezin benaderd als oefen- en bloeiplaats voor een levend geloof. “Ik vind het belangrijk om ook de gebrokenheid waarin we leven te laten staan. Het leven is niet maakbaar. Dat omarmen geeft ruimte voor bloei”, aldus Griëtte Vonck.

Het thema van EVA, licht leven, spreekt haar bijzonder aan: “Ik geloof dat als je eerlijk bent over de realiteit van je leven, en je van daaruit je plek inneemt in deze wereld, je echt leert licht te leven. Ik zie daar bij zowel het Leger des Heils, als vanuit mijn rol in de gemeenteraad, prachtige voorbeelden van.”

Hoewel Vonck niet nadrukkelijk op zoek was naar een volgende stap, zag ze het hoofdredacteurschap van EVA als een kans die ze met beide handen wil aangrijpen: “Ik zie graag mensen tot bloei komen doordat ze zichzelf, de ander en God beter leren kennen. Ik geloof dat er dan veel gaat gebeuren.”

Ellen Danhof, manager content producties, waaronder ook EVA: “Met Griëtte hebben we voor Minella, onder wiens leiding EVA ook qua events een conceptueel sterk, spiritueel inspirerend merk is geworden, een waardige opvolger gevonden. Zij heeft wat nodig is om een vrouwenmerk anno nu helder geprofileerd en creatief uitdagend verder uit te bouwen. Naast het maken van een magazine betreft dat ook doorontwikkeling van EVA’s online community, socials en: de uitbouw van samenwerkingen met externe partners die bij zowel EO als EVA passen en op creatieve wijze merkversterkend kunnen werken.”  

EVA is onderdeel van de EO. EVA maakt verschil door vanuit christelijk perspectief vrouwen uit te dagen hun unieke positie in te nemen. Negen keer per jaar verschijnt EVA-Magazine, daarnaast heeft EVA een levendige website, socials en diverse opbouwende evenementen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*