Gratis huisvesting Media Park voor start-ups

Tijdens het Mediapark Jaarcongres werd gisteren door Immovator een accelerator programma voor start-ups aangekondigd. Start-ups maken kans op een eigen plek op het Media Park waarbij zij ook worden ondersteund door coaching en support.

Media Park, Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en NPO bieden hen ruimte in hun gebouwen. Voor de huidige mediabedrijven op het Media Park biedt dit direct de kans om omgekeerd te profiteren van de innovaties en talenten van deze nieuwe bedrijven.

Op het Media Park worden vanaf september op meerdere locaties ruimtes vrijgemaakt voor start-ups, onder meer in het Studiocentrum, bij Beeld en Geluid en bij de NPO. Deze start-up plekken bieden startende ondernemers uitstekende kansen om zich in het hart van de media industrie te begeven. De start-up die het meeste indruk maakt in de Start-up wedstrijd krijgt bovendien een jaar lang gratis huisvesting.

Mark Achterberg (Media Park): ‘Als je business wilt maken, snel wilt groeien, je concentreert op mediadiensten en de kennis van de mediabedrijven goed kunt gebruiken, dan is er maar één plaats waar je moet zijn: het Mediapark in Hilversum. Hier zit de business, de klanten, de expertise, de investeerders en de faciliteiten om start-ups een springplank te bieden’.

Ton van Mil (iMMovator en initiator van het start-up project): ‘De grote, bestaande ondernemingen op het Mediapark kunnen hecht samenwerken met de start-ups en daardoor innovatie in onze industrie dicht bij huis halen en verder helpen! De start-up faciliteiten op het Media Park worden zeer betaalbaar in de markt gezet. De winnaar van de Start-up wedstrijd profiteert zelfs een jaar lang van gratis huisvesting. Daarnaast krijgt dit bedrijf ook coaching en podium aangeboden via het iMMovator netwerk en via de partners in het Mediapark Accelerator programma. Een vliegende start in de media industrie gegarandeerd!”

De jury van de wedstrijd bestaat uit: Pieter Broertjes(Burgermeester Hilversum), Jan Müller, (Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid),  Roel Raatgever (UtrechtInc), Edwin Hengstmengel (Van den Ende & Deitmers),  Crossmedia Fund, Henk Hagoort (NPO) en Mark Achterberg (Media Park)

Het Media Park Accelerator Programma wordt op dit moment uitgewerkt wordt onder leiding van iMMovator. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*