‘Gratis’ F1 bij Ziggo

Het is te hopen dat de marketing afdeling van Ziggo een ruikertje heeft gestuurd naar NOS Directeur Jan de Jong. Formule 1 moest voor iedereen te bekijken zijn en dan het liefst natuurlijk op een open net. Dat deze oproep ná de successen van Max Verstappen in Spanje kwam, riekt natuurlijk een beetje naar opportunisme.

Ziggo counterde de oproep van de NOS directeur met de mededeling dat de race in Monaco (waar zondag trouwens regen wordt verwacht, altijd leuk) met de mededeling dat heel Nederland de wedstrijd gratis kon bekijken via de website. Ziggo heeft er niet voor gekozen om te codering voor de Sport 1 kanalen tijdelijk uit te zetten, zoals in het verleden nog wel eens gebeurde bij Film 1 tijdens Oscas weekenden, en heeft daar zo zijn redenen voor.
 
Ik denk dat het website bezoek als volgt zal verlopen dit weekend. Na een spectaculair clipje met Max in een auto krijg je de mededeling dat je alleen in Nederland naar deze stream mag kijken en je daarom moet registreren. Dit is natuurlijk niet waar, op basis van je ip adres kunnen ze dat al controleren.
 
Vervolgens word je in ieder geval om je telefoonnummer gevraagd, en als Ziggo slim is (en dat zijn ze), vragen ze alleen naar je mobiele nummer. Je krijgt vervolgens een activeringscode op je mobiel die je in moet vullen op de site. Na het snel wegklikken van de voorwaarden, ben je akkoord gegaan met ‘een passend aanbod’ dat je gedaan zal worden door Ziggo.
 
Aan de hand van je ip adres kan Ziggo al zien waarom je geen klant bij ze bent. Voordeel van een weekend is, is dat iedereen dat waarschijnlijk thuis zit. Je zit bij een andere kabelaar, in niet Ziggo gebied. Of je kijkt televisie via glasvezel. Het aanbod in het eerste geval zal een abonnementje op Ziggo Sport zijn en in het tweede geval proberen ze een coax door je strot te douwen (indien beschikbaar). 
 
Deze actie levert Ziggo waarschijnlijk zo’n 25.000 nieuwe leads op. Daar hadden ze normaliter minimaal een kwart miljoen Euro aan uit moeten geven en kost ze nu slechts wat streaming capaciteit. Je hebt dus wat onderhandelingsruimte als ze je een aanbod doen. Of gewoon anoniem naar RTL Duitsland kijken.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*