Google trekt stekker uit eigen podcast app

Google heeft aangekondigd dat de Google Podcasts-app in april 2024 zal worden stopgezet. Dit volgt na eerdere aankondigingen in september en maakt deel uit van een reeks pogingen van Google om een succesvolle podcast-app te creëren. Google Podcasts, gelanceerd in 2016, is de derde poging van Google in dit gebied, na Google Listen (2009-2012) en Google Play Music Podcasts (2016-2020).

De focus verschuift nu naar YouTube Podcasts, gelanceerd in 2022, als de vierde poging van Google. Voor gebruikers die hun abonnementen van Google Podcasts willen overzetten naar YouTube Podcasts, biedt Google een eenvoudige oplossing met een klik op een knop via music.youtube.com/transfer_podcasts. Daarnaast kunnen gebruikers die het Google-ecosysteem willen verlaten, hun abonnementen exporteren als een OPML-bestand via podcasts.google.com/settings. Deze exportoptie zal beschikbaar zijn tot augustus 2024. De verschuiving naar YouTube Podcasts roept vragen op over de gereedheid van deze app voor het grote publiek.

1 Comment

  1. 4% van mijn podcast luisteraars kwamen van Google. Onlangs waren er technische probelemen mee, afleveringen waren niet te beluisteren, XML feed werd niet opgehaald. Zo jammer want ik vond het een mooi platform en ze waren aan het groeien.

    Ik snap de term YouTube Music wel, tegenhangen van Apple Music en Spotify, maar podcast is niet altijd muziek. Dus dan luister je een praat podcast op YouTube Music. Waarom gooien ze niet alles onder de naam YouTube. Dus video, muziek, podcast, live stream. En als ze toch bezig zijn, koop TuneIn op en zet live radio op YouTube BAM.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*