GL, PvdA en SP willen dat streamingdiensten meer gaan investeren in Nederlandse producties

Oppositiepartijen GroenLinks, PvdA en SP pleiten ervoor dat streamingplatforms zoals Netflix en Amazon Prime verplicht worden een aanzienlijk deel van hun inkomsten in Nederland te investeren in onafhankelijke Nederlandse producties. De VVD steunt het idee om meer Nederlandse producties te creëren, maar is van mening dat bedrijven zoals Netflix zelf moeten bepalen hoe ze dat doen. Deze standpunten kwamen naar voren tijdens een debat over mediabeleid met staatssecretaris Gunay Uslu.

Uslu stelt voor de Mediawet aan te passen om streamingdiensten te verplichten te investeren in Nederlandse producties. Ze wil dat 4,5% van hun jaaromzet hiervoor wordt besteed.

6 Comments

  1. Waarom, laat Nederlandse streamingdiensten dit doen. Videoland en NPO Start Plus/NLZIET. Netflix moet gewoon zelf kunnen bepalen wat het wil en bovendien doen ze al veel aan Nederlandse producties. Meer dan de afgelopen jaren in ieder geval dus ik zie daar wel een groei in bij hun.

      • Heeft de politiek niet wat beters te doen om zich hier mee bezig te houden? De genoemde streamingdiensten zijn gewoon bedrijven en die bepalen toch zeker zelf wel wat ze maken? Veel mensen in de politiek zijn echt een beetje te veel in zichzelf gaan geloven. Ze hebben werkelijk geen idee wat er in de maatschappij speelt en in wat voor groot toneelstuk ze zelf figureren.

  2. dit is iets voor de npo, niet voor streamingdiensten. dus radio 2, 3, 4 en 5 alleen nationaal product. npo 1, 2 en 3 en npo start geen buitenlandse series en films meer

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*