Giel Beelen langer bij Radio Veronica

Na geruchten dat Giel Beelen geen nieuw contract bij Talpa Radio zou krijgen, heeft het radiobedrijf van John de Mol hem alsnog een nieuw contract aangeboden. Dat heeft de Veronica-dj vanochtend onthuld in zijn ochtendshow.

Het contract van Giel loopt tot oktober en Talpa Radio en wordt nu, naar verwachting verlengd tot september 2021.

12 Comments

 1. Contractverlenging is zeer verdiend! Giel maakt een prima ochtendshow en als Veronica op een ander kavel zou zitten met een goede landelijke dekking, dan pakt hij met gemak het dubbele aan marktaandeel.

 2. Het kostte klauwen met geld, het was geen succes, luistercijfers gekelderd… dus we gaan er nog een tijdje mee door. Dat heet Talpa-logica.

 3. Een onverwachte maar wel logische move. Ik denk i.v.m. de corona crisis gewoon verstandig om even een jaartje door te gaan. Nu weer iets heel nieuw introduceren of de zender verkopen is niet handig.

  Voor Giel is het ook gunstig want die komt nu niet zonder baan te zitten in deze tijd. Het gerucht was dat hij naar de avond van Radio 2 zou gaan maar waarom zouden ze daar Giel of überhaupt een nieuwe dj aannemen. Ze hebben bij Radio 2 meer dat genoeg dj’s. Het is zelfs zo erg dat Timur weer deels terug moest naar 3FM en daar meent zich nu als een volwassen kleuter te gedragen. Wat is er met die man aan de hand?

 4. @Bert De ochtendshow en de populariteit van Giel is jaren lang overschat. In de 3FM periode viel dit nooit zo op omdat ze de juiste muziek draaien, alle events hadden en vanwege de hele club dj’s die er zat. Vreemd genoeg hadden de VARA en 3FM altijd de behoefte om Giel heel erg naar voren te schuiven terwijl die andere dj’s eigenlijk veel populairder waren. De luisteraar nam zeg maar de ochtendshow met Giel op de koop toe. De ochtendshow toen zat goed in elkaar maar was niets anders dan een reeks gejatte items uit andere radio en tv programma’s.

  Nu maakt hij een slap aftreksel (komt natuurlijk ook door het budget) van wat hij toen bij 3FM maakte en moet hij de kar alleen trekken. Weliswaar samen met Wilfred maar die maakt echt een totaal ander programma. De rest van de zender is een beetje los zand en zit teveel in het vaarwater van Radio 10.

  • Hier ben ik het mee eens ja. Tenminste als ik naar mezelf kijk. Ik luisterde altijd 3FM om de muziek. Stenders, Ekdom en Coen en Sander. Beelen in de ochtend nam je dan op de koop toe. Ook bij gebrek aan beter op andere zenders in die periode. Naar dat schater gelach van Evers en co kon ik nooit luisteren. Ik denk ook dat Beelen jarenlang overschat werd in de ochtend. Zijn avond en nacht programma’s waarin hij grote vrijheid kreeg vond ik dan wel weer leuk.

   • Hij werd altijd als boegbeeld naar voren geschoven door de VARA en 3FM terwijl niet hij maar juist Gerard Ekdom, Coen & Sander, (Timur & Ramon) en Rob Stenders veel populairder waren. Ook Eric Corton had een hele eigen groep luisteraars. Toen de hele club vertrok en Giel achterbleef vertrokken al die luisteraars mee naar Radio 2 en 538.

    zijn ochtendshow was zelfs leuker als anderen het overnamen als Giel ziek of op vakantie was.

 5. @michel Ik vind de show van Giel prettig om naar te luisteren en authentiek gepresenteerd, maar kan deze niet op mijn wekkerradio ontvangen terwijl Radio2 zelfs in de diepste bunker nog te ontvangen is. Vind daarom de opmerking van @PK dan ook een beetje flauw, omdat dit wel degelijk een afbreukrisico geeft. Luister zelf alleen via DAB+ of internet. Behalve Edwin Evers zie ik niemand daarom de cijfers omhoog halen in de ochtend bij Veronica. Persoonlijk haak ik na een paar uurtjes af bij Radio10. Ik vind deze zender meer een gepresenteerde Skyradio.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*