Giancarlo Sanchez aan de slag bij Topkapi Films

Topkapi TV heeft Giancarlo Sánchez aangetrokken als Creative Director. De tv -en filmregisseur van onder andere hitseries als Mocro Maffia en Joardy Season start dit najaar en wordt medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling en verkoop van nieuwe dramaseries en films.

In deze functie werkt Sánchez nauw samen met creative producers Max de Wolf, Laurette Schillings en Frans van Gestel.Laurette Schillings over het aantrekken van Sánchez: “gezien de sterk veranderende markt is de functie van creative director een onmisbare functie geworden binnen onze industrie en met Giancarlo Sánchez hebben we een zeer getalenteerde en creatieve maker in huis gehaald met een nieuwe blik op series en talent. Naast de ontwikkeling van diverse projecten zal hij ook werkzaam blijven als regisseur. 


Giancarlo Sánchez: “Sinds mijn afstudeerfilm ben ik kind aan huis bij Topkapi. Tijdens de ontwikkeling van mijn plannen heb ik daar alle ruimte gekregen om te leren en mezelf te ontwikkelen. Dat ik dat proces mag voorzetten in de hoedanigheid van creative director is niet alleen een eer maar voelt ook heel organisch. De krachten bundelen in brengen van verhalen vanuit een nieuwer perspectief met de ambitie van Topkapi om dat met beleid te doen, is iets dat me heel erg aanspreekt. Ik heb ontzettend veel zin om, dit avontuur aan te gaan samen met het Topkapi team en producties te ontwikkelen en te maken voor de Nederlandse en internationale markt.”


Met zijn afstudeerfilm Gameboy werd Giancarlo Sánchez in 2014 beloond met de Topkapi Film Fictieprijs. In 2016 won hij met de One Night Stand ‘Horizon’ een Gouden Kalf voor Beste Televisiedrama. Vervolgens regisseerde hij onder andere een aflevering Van God Los, Mocro Maffia, de VPRO sketch serie Joardy Season en de eerste Nederlandse Netflix Original Ares. Op dit moment is hij bij Topkapi TV de voorbereidingen aan het treffen voor een achtdelige misdaadserie voor BNNVARA.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*