Gesprekken om NPO Radio 5 via regionale omroepen op de FM uit te zenden (update)

UPDATE 11 juni 2015 9:15u, met reacties van Jan Westerhof (NPO) en een aanvulling van Gerard Schuiteman (ROOS)

Uit verschillende bronnen op het Mediapark blijkt dat er gesprekken worden gevoerd om NPO Radio 5, dat na 1 september van de huidige AM-frequentie wordt afgeschakeld, via de FM-frequentie van de regionale omroepen weer landelijke dekking te geven.

Uit onderzoek van Spreekbuis.nl blijkt dat het idee is om vensterblokken bij de regionale omroepen vrij te maken voor de NPO Radio 5 Nostalgia programmering.

Jan Westerhof, NPO-directeur radio schrijft in een reactie: “Al geruime tijd zijn er gesprekken tussen de NPO en de regionale omroepen. Staatssecretaris Dekker dringt aan op meer samenwerking. De gesprekken met ROOS gaan vooral over televisie, maar ook zijn er vanzelfsprekend gesprekken geweest over radio. Die gesprekken zijn nog in een verkennend stadium, er ligt nog geen plan.”

ROOS-directeur Gerard Schuiteman zegt in een reactie: “Er wordt over gesproken. Er zijn ideeën dat dit kan en dat er mogelijkheden zijn”, maar voegt Schuiteman er duidelijk aan toe “ROOS is daar verre van enthousiast over. Ook staat of komt het onderwerp niet in een ROOS-plan”.

 

ROOS-directeur Gerard Schuiteman
ROOS-directeur Gerard Schuiteman
ROOS-directeur Gerard Schuiteman

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*