Geregory Sedoc onderzoekt innovaties in de sport

Topsport is presteren op het allerhoogste niveau. Die laatste paar seconden sneller, die laatste centimeters hoger of nét die tiende meer op het juryrapport. Voormalig Olympisch hordeloper Gregory Sedoc onderzoekt voor het nieuwe AVROTROS-programma Sportlab Sedoc hoe de huidige generatie topsporters innovaties in sport gebruikt om de beste van de wereld te worden. Hij neemt de kijker in zes afleveringen mee naar innovatielabs, testcentra en universiteiten; de plekken waar een wedstrijd anno 2019 écht gewonnen wordt. Sportlab Sedoc is vanaf dinsdag 2 april om 21.05 uur te zien bij AVROTROS op NPO 2.

Talent in de sport is heel belangrijk, maar wetenschap is allesbepalend en kan het verschil maken tussen goud en niets. Gregory Sedoc bespreekt in Sportlab Sedoc de nieuwste innovaties en laat zien hoe de wetenschap sport kan verbeteren. Hij spreekt hiervoor met topsporters, trainers en vooraanstaande wetenschappers. Als topsporter moet je na jarenlang trainen presteren op dat ene moment. Hoe bepalend zijn het gevoel wanneer je piekt, de genen waarmee je bent geboren, de voeding die je eet, de data die er van je verzameld is en de juiste flow? Welke rol kan de wetenschap daarin spelen? En is er een grens? Komt er ooit een einde aan het verbreken van records?

Gregory Sedoc
Gregory Sedoc is een voormalig Nederlandse hordeloper. Het grootste succes behaalde hij in 2007 op de Europese indoorkampioenschappen hordelopen en driemaal met zijn deelname aan de Olympische Spelen (in Athene, Beijing en Londen). Sinds drie jaar is Sedoc te zien bij NOS Studio Sport als atletiek-analist. Met Sportlab Sedoc maakt hij debuut als presentator van zijn eigen tv-programma.
Sportlab Sedoc, vanaf 2 april om 21.05 uur bij AVROTROS op NPO 2

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*