Gerdi Verbeet en Erik Dijkstra presenteren ‘De Strijd’

Voormalig Tweede Kamer-voorzitter Gerdi Verbeet gaat samen met Erik Dijkstra het tiendelige programma De Strijd presenteren voor de VARA. Dit maakten zij dinsdag 9 december bekend in De Wereld Draait Door. De Strijd wordt uitgezonden in het najaar van 2015. De VARA viert dan haar 90-jarig jubileum.

Eindredacteur van het programma is Kees Driehuis. Hij stopte daarvoor als presentator van het politieke discussieprogramma Buitenhof.

‘De Strijd’ gaat over de eerste fabrieken, de lopende band, het ontstaan van arbeiderswijken. Een programma over de geschiedenis van de arbeider, bij de omroep die in de tijd van de verzuiling begon als ‘arbeidersomroep’. In de serie wordt ook stilgestaan bij de geschiedenis van de omroep. De Vereeniging van Arbeiders Radio Amateurs werd op 1 november 1925 opgericht als een arbeidersomroep.

Dijkstra vindt de keuze voor hemzelf, als kind uit een Twents arbeidersgezin, en PvdA-politica Verbeet dan ook voor de hand liggen. De twee presentatoren leerden elkaar kennen aan de tafel van De Wereld Draait Door. “Jij hebt ons eigenlijk bij elkaar gebracht”, zegt Verbeet tegen Mattijs van Nieuwkerk in de uitzending. Het fragment is online te zien.

Gerdi Verbeet en Erik Dijkstra in De Wereld Draait Door

De makers zijn nog bezig en roepen op verhalen in te sturen per mail.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*