Gerard Timmer nieuwe voorzitter presidium van het College van Omroepen

Vanaf begin deze maand is het presidium van het College van Omroepen (CvO) van samenstelling veranderd. Lennart van der Meulen (VPRO) en Coen Abbenhuis (KRO-NCRV) zijn uit het bestuur getreden. Jan de Jong (NOS) blijft aan en vormt samen met Arjan Lock (EO) en Gerard Timmer (BNN-VARA) het nieuwe presidium. Gerard Timmer neemt het voorzitterstokje over van Lennart van der Meulen. 

Het CvO is het formele adviesorgaan waarin alle publieke omroepen vertegenwoordigd zijn. Het college adviseert de RvT en RvB van de NPO over het beleid inzake het media-aanbod van de landelijke Publieke Omroep. Het CvO is een formeel en wettelijk orgaan dat door de NPO-organisatie wordt geraadpleegd en gehoord bij het maken van beleid en het aangaan van overeenkomsten.

Het College van Omroepen adviseert de RvT en RvB van de NPO-organisatie gevraagd of ongevraagd over verschillende onderwerpen. Zo is afgelopen zomer na intensief overleg met de NPO-organisatie het Concessie BeleidsPlan 2016-2020 aan het Ministerie van OC&W overhandigd. Het CvO zal verder adviseren over de profielen van de aanbodkanalen en de inzet van het programmaversterkingsbudget.

Gerard Timmer: ‘Ik wil Lennart van der Meulen complimenteren en bedanken voor de wijze waarop hij zes jaar lang dit voorzitterschap heeft ingevuld. Samen met Coen Abbenhuis en Jan de Jong heeft hij de belangen van de omroepen stevig gediend. Deze taak neem ik voor de komende periode graag op me. Het College van Omroepen voelt zich zeer verantwoordelijk voor een sterke Publieke Omroep. We willen ons de komende 5 jaar, samen met de NPO-organisatie, toeleggen op een onafhankelijk, toekomstbestendig publiek bestel, met omroepen als vaste waarde.’  

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*