Georgina Verbaan gaat Halloween horrorprogramma voor VPRO presenteren

Georgina Verbaan presenteert op Halloween-avond bij de VPRO (NPO 3)  het horrorprogramma Masters of Fear. Voor de Nederlandse televisie is dit nieuw, maar griezelfilms op televisie tijdens Halloween is in Amerika al decenia lang een traditie. 

 

In haar televisieprogramma hebben drie jonge talentvolle regisseurs de opdracht om de kijker doodsbang maken. Een hartslagmeter registreert de schrikreacties bij het publiek. De regisseur die de met zijn film de hoogste hartslag veroorzaakt bij de kijker, wordt gekroond tot Master of Fear 2015 en wint de Gouden Hakbijl.

Maar liefst 105 filmmakers reageerden deze zomer op de oproep van de VPRO een plan in te dienen voor een horrorfilm met een lengte van vijf minuten. Met als belangrijkste opdracht: jaag de kijkers de stuipen op het lijf. Een jury heeft de drie beste plannen geselecteerd en gehonoreerd met een budget van 7500 euro. Regisseurs Maarten Groen, Eché Janga en de broers Jeffrey en Brian De Vorezijn de uitverkorenen en maken op 31 oktober uit wie met de titel Master of Fear 2015 naar huis gaat. In De Balie in Amsterdam worden hun horrorfilms vertoond voor een publiek dat  is uitgerust met hartslagmeters. Een cardioloog gaat de hartslag van het publiek registreren gedurende de film en na afloop een hartritmegrafiek uitdraaien. Naast het griezelgehalte van de film wordt de kwaliteit van de film beoordeeld door een vakjury. De jury van het programma bestaat uit filmproducent Jan Doense – die in Nederland als Mister Horror door het leven gaat – en filmregisseur Martin Koolhoven. De winnaar gaat behalve met de titel Master of Fear 2015 ook met de Gouden Hakbijl naar huis.

Uitzending: zondag 31 oktober (Halloween) om 20.40 uur op NPO 3.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*