Gemeent Hilversum geeft financiele steun aan Metropole Orkest

Hilversum heeft aangekondigd de komende drie jaar financiële steun te verlenen aan het Metropole Orkest, met een totaal subsidiebedrag van 200.000 euro. Dat meldt De Gooi en Eemlander vandaag.

Deze steun, uit het cultuurbudget van de gemeente, is bedoeld om het internationaal geroemde orkest, gevestigd in het Muziekcentrum voor de Omroep, te helpen overleven in een periode waarin musici vrezen voor hun toekomst onder een nieuw kabinet. De bezuinigingen sinds 2013 hebben ertoe geleid dat orkestleden naast hun werkzaamheden andere banen moesten zoeken om rond te komen. De subsidie wordt gefaseerd verstrekt: 100.000 euro in 2024, gevolgd door jaarlijkse bijdragen van 50.000 euro in 2025 en 2026. De wethouder benadrukt de waarde van het orkest voor het culturele klimaat in Hilversum, inclusief de betrokkenheid bij lokale onderwijsprojecten en het organiseren van gratis concerten. Toekomstplannen omvatten het verhogen van de zichtbaarheid van het orkest in Hilversum en samenwerkingen met lokale onderwijsinstellingen.

4 Comments

  1. Het zal best waar zijn dat het Metropolenorkest een buitengewoon goed orkest is. Ik heb daar geen twijfels over. Maar waarom zie en hoor je dit orkest dan zo weinig? Ook vraag ik mij af of het een taak van een Gemeente is om een orkest van de NOS op de been te houden. Lijkt mij van niet. Omroepprogramma’s krijgen toch ook geen subsidie van de Gemeente.

    • Het orkest is een aparte stichting en valt onder de NPO en krijgt dus subsidie van OC&W plus jaarlijkse bijdrage van de Gemeente Hilversum.

  2. De tijd van grote orkesten bij TV programma’s is voorbij, helaas. Maar het Metropole Orkest doet nog wel veel in binnen en buitenland maar niet specifiek meer voor TV.

  3. Metropool orkest maakt samen shows met externe muziek artiesten om zichzelf te bedruipen. Blijkbaar geeft dat ook niet genoeg inkomsten. Geen zelfstandige bestaansrecht dan opheffen. Krijgt Andre Rieu subsidie?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*