Gehandicapte programmamakers roepen op: Geef ons talent een kans!

Annemiek van Munster van het No Limits Network wil dat er in de mediawereld meer talenten met een lichamelijke beperking een kans krijgen.

Van Munster: ‘Hoeveel gehandicapten werken er in de media? Te weinig als je het ons vraagt! Daarom hebben wij, acht mediaprofessionals met een lichamelijke beperking, het programma ‘De AngstBaas’ met presentator Marc de Hond gemaakt. Hiermee tonen wij aan dat mensen met beperking op een hoog niveau in de media kunnen werken.’

Aan het programma ‘De AngstBaas’ is ook de campagne ‘Wees geen angsthaas, word een AngstBaas!’ gekoppeld.

‘Hierin roepen wij programmamakers, zenderbazen en eindredacteuren oproepen om jonge talentvolle makers met een beperking een kans te geven! En onze oproep willen we groots delen in de media, dus wilt u ons het podium geven om die discussie aan te gaan?’, aldus Van Munster.

Het ontstaan van ‘De AngstBaas’ is een direct gevolg van een gesprek van NPO Radio 2-dj Wouter van der Goes met NPO nieuwslezer Matijn Nijhuis in juni 2018 over het gebrek aan mensen met een beperking in de media. Op social media kwamen veel steunbetuigingen binnen, van mensen met èn zonder beperking. Dat inspireerde KRO-NCRV om mediaprofessionals met een handicap, aan te nemen om een programma te ontwikkelen onder de vlag van No Limits Network, het online platform voor en door mensen met een beperking.

Van Munster: ‘Waarom vinden wij het belangrijk dat er meer mensen met een handicap in de media komen te werken? Omdat wij, juist door onze handicap andere onderwerpen kunnen aandragen en andere invalshoeken bieden op reguliere onderwerpen. Waarmee de diversiteit in programma’s toeneemt. Hierdoor zullen mensen met een handicap zich meer herkennen in het media-aanbod, voelen zij zich meer gehoord en bevordert het een inclusieve samenleving waarin iedereen meedoet. Als jonge media-professionals met een handicap willen wij een voorbeeldfunctie vervullen. Wij willen andere mensen met een beperking stimuleren om voor zichzelf op te komen en te laten zien dat je meer bent dan je handicap. En wij willen omroepen en programmamakers het excuus ‘Ik wil ze wel, maar ze zijn er niet’ ontnemen. Want hier zijn wij! En er zijn nog veel meer talentvolle professionals met een handicap die heel graag in de media willen werken! Dus steun onze campagne ‘wees geen angsthaas, word een AngstBaas!’

De AngstBaas
Het programma ‘De AngstBaas’ is gemaakt in opdracht van de KRO-NCRV. In iedere aflevering staat een angst centraal en wordt een kandidaat professioneel begeleid om zijn/haar angsten onder ogen te zien en grenzen op te zoeken, om uiteindelijk de angst op een ludieke manier de baas te worden. De pilotaflevering gaat over angst voor honden en wordt gepresenteerd door Marc de Hond.

Neem voor meer informatie contact op met Annemiek van Munster via nolimitsnetwork@kro-ncrv.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*