‘Geen stabielere inkomstenstroom voor NPO bij wegvallen van reclame’

De NPO is voor het stapsgewijs afbouwen van de reclameblokken, te beginnen met het staken van reclames rondon kinderprogramma’s.  Mits dit gecompenseerd wordt door Den Haag. Ze wil hiermee een stabielere financiering creëren bij de afnemende reclame-inkomsten. Ster-directeur Frank Volmer meldt bij BNR Beeldbepalers dat hij geen compensatie vanuit Den Haag verwacht.

Volmer: ‘Het is een hele bijzondere uitleg. Je hebt een financieel probleem en dan neem je een maatregel, waarbij je dit financiële probleem nog groter gaat maken. Als je binnen de politiek gaat navragen wat het sentiment is, dan is het erg naïef om te veronderstellen dat er nu grote compensaties vanuit Den Haag gaan komen voor het wegvallen van geld, waar je zelf voor kiest om dat niet meer te willen hebben.’  

Volgens hem is het raar om de Ster-reclame af te bouwen om dit financiële probleem op te lossen. Hij verwacht dat een reclamevrij bestel tot een kleinere publieke omroep leidt. Volmer verwacht ook geen stabielere inkomstenstroom bij het wegvallen van reclame.

Volmer: ‘De Ster is in 1967 juist opgericht om niet te afhankelijk te zijn van de politiek. Zelfs als de NPO nu deels een compensatie zou krijgen, dan kan dit bij een volgende regering zomaar anders kunnen zijn, waardoor je je bestaansrecht kwijtraakt’, aldus Volmer.

Luister het hele interview op BNR Beeldbepalers

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*