Frits Sissing presenteert nieuw seizoen ’Op zoek naar..’

Greased Lightnin’ are the words! Na het succes van Op zoek naar… Maria is AVROTROS terug met een nieuwe musical show. Dit keer staat een van de bekendste muziek- en dansfilms ter wereld centraal: Grease. De musical van de hit-film was 25 jaar geleden voor het eerst in Nederland te zien en keert nu terug met een nieuwe cast en hoofdrolspelers. Voor het eerst in de geschiedenis van het programma gaan we naar niet 1 maar naar 2 hoofdrolspelers op zoek! De zoektocht start vanaf vandaag, dan kan iedereen boven de 16 jaar zich aanmelden via avrotros.nl/opzoeknaar. De beste Danny’s en Sandy’s blijven over en zijn te zien in zeven vrijdagavondshows vanaf 23 december die worden gepresenteerd door Frits Sissing.

Het liefdesverhaal van Danny en Sandy is de langstlopende musical ooit op Broadway. In 1978 kwam de film uit op de het grote doek én met succes. Verschillende generaties gingen massaal naar de bioscoop. En vandaag de dag zijn het verhaal en de muziek nog steeds een begrip. In Op zoek naar… worden de zwoele ‘Summer Nights’ tussen Sandy en Danny herbeleefd. Het verhaal spreekt iedereen aan en wordt ook nu weer doorverteld aan jongere generaties.

Frits Sissing: “Deze editie gaan we voor het eerst op zoek naar twee hoofdrolspelers, deze keer naar Danny Zuko en Sandy. Een heerlijk romantisch verhaal voor iedereen, waarin dans een hele grote rol speelt. Hoewel het een jaren ‘50 verhaal is, wordt het dit keer in een moderner jasje gestoken. Met Op zoek naar… krijgen nieuwe talenten een kans om onze mooie cultuursector te verrijken.”

Over Grease
Grease is een fenomeen en vertelt het verhaal van tieners Danny en Sandy die na een vakantieliefde onverwachts worden herenigd op school. Al snel komt Sandy erachter dat Danny niet de lieve jongen van de zomer is, maar een stoere T-Bird. Sandy besluit zich hierop aan te sluiten bij de populaire Pink Ladies. Middels een danswedstrijd proberen ze de liefde die ze tijdens de zomer voor elkaar hadden weer terug te vinden.

Aanmelden
Anders dan andere edities van Op zoek naar… kan dit keer iedereen die een echte T-Bird of Pink Lady wil worden zich vanaf vandaag opgeven voor de hoofdrollen via avrotros.nl/opzoeknaar. Frits Sissing opent de deuren van de auditieruimte voor iedereen (boven de 16 jaar). In Grease staan zang en dans centraal en beide zijn dus een heel belangrijk onderdeel van de casting. Meer informatie over de procedure is te vinden op de avrotros.nl/opzoeknaar. De beste kandidaten nemen het vanaf 23 december tegen elkaar op in de liveshows.

Op zoek naar… wordt geproduceerd door Warner Bros. ITVP Nederland B.V. en is gebaseerd op een format bedacht door de BBC en de Really Useful Group Ltd. en gedistribueerd door BBC Studios. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij. 
 
 
 Op zoek naar…, vanaf 23 december om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 1

7 Comments

 1. De grootste nep talentenjacht is weer terug. Jaren geleden van de buis gehaald omdat er vragen kwamen over de totstandkoming van de winnaar. De AVRO deed alsof de neus bloede en opeens had niemand het er meer over. Nu weer op de buis. De grootste reclame campagne voor de nieuwste (nou ja nieuw, alweer Grease) van Stage.

  U mag thuis zogenaamd bepalen wie er gaat winnen maar, het kies systeem heeft altijd de gene op de gouden troon (vroeger Willem en nu Pia) het laatste woord. Zo kun je dus altijd de gene er in houden die je als programma en Stage wil.

  Het waarom van dit programma is puur reclame voor de musical en het grote publiek kennis laten maken met nieuwe musical namen (die meestal al in andere musicals van Stage hebben gestaan) en deze winnen dan zogenaamd.

  Je kunt je als buitenstaander wel opgeven maar je maakt geen schijn van kans de winnaar te worden of überhaupt een rol te krijgen want, dat risico gaan ze natuurlijk nooit nemen met zo’n grote musical productie waar zoveel veel geld mee gemoeid gaat.

  Dit is dus puur reclame! Weken lang reclame voor een commercieel bedrijf (nog los van die gala’s en die sing a long die ook zijn) bij de publieke omroep. Dat hoort toch helemaal niet te kunnen? Wanneer gaat het CvM zich hier eens over buigen?

  De NPO is al jaren aan het zoeken om passend amusement te vinden voor in het weekend. Zo moeilijk hoeft dat toch niet te zijn dat men een nep talentenjachten uit de mottenballen moet trekken?

  En weer met die Frits Sissing! Als ie maar niet gaat zingen dit keer.

  • Dr is ook ooit in 2009 n zenuwslopende tv-serie geweest met de titel Wie is Di-rect? En waar deze Haagse popband na t vertrek van de Nederlandse Bruce Springsteen uit Madurodam, Tim Akkerman, op zoek ging naar n nieuwe zanger. Lang verhaal kort, van te voren stond al vast dat dat Marcel Veenendaal zou worden. Ook AVRO-TROS en t lijkt erop alsof vrijwel alle sporen naar deze geheime Victor Mids Show zijn gewist. Maar kan me vergissen hoor.

   Nog eentje dan?

   De trompetblazer van de Taptoe (Last post) bij de dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte, uitgezonden door RTL4, blaast niet echt, maar blowbackt, want r wordt n perfecte uitvoering vanaf n pick-upje gedraaid, dan weet je zeker dat t goed gaat en r geen valse noot wordt geblazen. Hoewel, zo’n naald kan ook blijven hangen en dan weet iedereen dat t doorgestoken kaart is.

   Welkom in de mindf*ck-wereld die teluhvisie heet. Peter. R. de Vries zou net als ik zn schouders ophalen met de zin: De mens wil bedrogen worden.

   En de Bijlmerramp? Dat was n complot van rijke, Sefardische Joden uit Barcelona. Dat weet toch iedereen? En Lady Gaga is Amy Winehouse. Laat je nix wijsmaken, Paul McCartney is ook al lang dood. Ik ga koken, trek in n broodje aap. Met zigeunersaus.

    • Zekers René ken ik t verschil tussen de Taptoe en de Last Post, vandaar ook dat ik schreef dat op Dodenherdenking de Taptoe wordt geblazen (alleen op de Waalsdorpervlakte wordt ie door RTL geplaybackt, niet op de Dam). Met tussen haakjes voor de minder bedeelden (Last Post), want t zijn bijna identieke ‘signalen’. Kort gezegd, de Taptoe wordt geblazen als r alleen Nederlandse slachtoffers bij betrokken zijn, de Last Post ook bij buitenlandse. Zo is bij de ramp van MH17 steeds de Last Post geblazen en niet de Taptoe.

     Wat niet iedereen weet, maar wel wat bekender is geworden, is dat de Taptoe n Nederlandse militaire ‘compositie’ is uit de 17e eeuw en heus, t was t signaal dat op t einde van de dag werd geblazen als de soldaten moesten gaan slapen, dus geen bier meer konden drinken, want ‘de tap ging toe’, de Taptoe. Serious shit Watson! De Engelsen hebben toen ze hier waren deze tune meegenomen, dr n paar noten aan veranderd (maar nog steeds pure plagiaat! Ja, toen al Robbie! 😉 en t The Last Post genoemd.

     Einde spreekbeurtje.

     Mn laatste postje. Nog even n kopje thee met n mandarijntje en ga ik slapen, klap toe de mond en morgen weer n dag.

     En Venus was haar naam …
     Vandaag, zaterdag 1 oktober was de 75e geboortedag van Mariska Veres, geboren en overleden in Den Haag.
     Yes baby, You got it …!

     X

  • Dat eerste over Wie is Direct is zeker waar. Het programma was overigens van BNN en niet AVRO of TROS. (van de fusies was nog geen sprake) Marcel had al met de heren samengewerkt in de musical Tommy.

   Waarom je de rest van je hele verhaal?

   Het gaat me er niet om dat het publiek bedonderd word (bedonderd wil worden) want dat is al erg genoeg. Frits die weer weken lang de kijker thuis oproept om vooral te stemmen terwijl de winnaar al vast staat vanaf het begin. Erger vind ik dat dit word gedaan met publiek geld en dit weken lang pure reclame (van en in NPO zendtijd) is voor het commerciële bedrijf Stage.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*