Freek de Jonge en Leo Blokhuis in de Nacht van de Theologie 2017

Annemiek Schrijver en Tijs van den Brink presenteren op 23 september de zevende editie van de Nacht van de Theologie. Het evenement vindt dit jaar plaats bij KRO-NCRV in Hilversum.

Tijdens een inhoudelijk én speels avondprogramma wordt het theologisch boek van het jaar bekend gemaakt en de nieuwe Theoloog des Vaderlands wordt verkozen. Aan deze titel is dit jaar voor het eerst een prijs verbonden van 10.000 euro, ten behoeve van een door de winnaar op te zetten project. De Vermeulen Brauckman Stichting stelt deze prijs beschikbaar. Cabaretier Freek de Jonge, tv-presentator Leo Blokhuis, Theoloog des Vaderlands Janneke Stegeman, stripmaker Margreet de Heer en reformatiekenner Herman Selderhuis maken hun opwachting in deze ‘Nacht’.

De Nacht van de Theologie zal aanhaken bij 500 jaar Reformatie. Dit jaar is het thema ‘Ieder woelt hier om verandering’. Iedereen met belangstelling voor theologie is van harte welkom. Het hele evenement is te volgen via een liveblog op Facebook. Ook wordt er een aantal keer op NPO Radio 5 geschakeld naar het evenement.

Voorafgaand aan de ‘Nacht’ vindt het symposium Van Religiestress tot hete hangijzers, godsdienstgesprekken in de 21e eeuw plaats, georganiseerd door de participerende universiteiten en hogescholen. Het symposium staat onder leiding van Jacobine Geel.

De kaartverkoop voor symposium en de ‘Nacht’ begint vandaag via www.nachtvandetheologie.nl

De Nacht van de Theologie 2017 en het symposium Van Religiestress tot hete hangijzers zijn tot stand gekomen dankzij: KRO-NCRV en EO, Universiteit van Tilburg/FKT, Radbouduniversiteit, Vrije Universiteit Amsterdam, Christelijke Hogeschool Ede, Hogeschool Windesheim, Protestantse Theologische Universiteit, Theologische Universiteit Apeldoorn, Trouw, Nederlands Dagblad, Royal Jongbloed, Vermeulen Brauckman Stichting, het Nederlands Bijbelgenootschap, Rijksuniversiteit Groningen, Theologische Universiteit Kampen, en de Remonstranten.
Uitgeverij Kok/Boekencentrum is dit jaar hoofdsponsor van de Nacht van de Theologie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*