Frederieke Leeflang (NPO): Geen ruimte voor een eigen interpretatie van de journalistieke regels

Ongehoord Nederland (ON!) verliest zijn vergunning niet en mag dus blijven uitzenden. Dat meldt demissionair staatssecretaris Van Weyenberg aan de Tweede Kamer. De NPO legt in haar persbericht de focus vooral op dat ON! zich onverkort moet houden aan journalistieke code. Hiermee lijken de verhoudingen tussen de NPO en Ongehoord Nederland nog steeds gespannen te zijn.


NPO-voorzitter Frederieke Leeflang: “De NPO heeft er met het verzoek aan de staatssecretaris naar gestreefd om helder te krijgen dat ON! zich aan de journalistieke code moet houden. Het is van groot belang dat die helderheid nu is gegeven door Van Weyenberg. De staatssecretaris stelt zelfs dat de journalistieke code in de wet moet worden verankerd. Er is dus geen ruimte voor een eigen interpretatie van de journalistieke regels. De staatssecretaris bevestigt hiermee dat onze verzoeken aan ON! om zich aan de journalistieke code te houden terecht zijn. Ook zal ON! zich aan de voorschriften moeten houden die de NPO verbindt aan het plaatsen van het programma Ongehoord Nieuws.” 

De NPO gaat in het nieuwe jaar in gesprek met ON! over de verantwoordelijkheid die de omroep heeft om blijvend te laten zien dat ze de verbeteringen serieus nemen en beter samenwerken met de NPO en de andere omroepen. 

4 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*