FOX Sports Eredivisie heeft meer dan 900.000 abonnees

FOX Sports Eredivisie heeft deze deze week de grens van 900.000 abonnees doorbroken. Sinds de start van het voetbalseizoen profiteren voetballiefhebbers massaal van de prijsdaling voor FOX Sports Eredivisie bij tv-aanbieders als KPN, Caiway, Delta en T-Mobile. Niet eerder in het 9-jarige bestaan van de zender is het live Eredivisie voetbal beschikbaar geweest in zoveel huishoudens.

Frank Rutten, directeur FOX Sports: “FOX Sports Eredivisie is er altijd en voor iedereen die van ons nationale voetbal houdt. Samen met de Eredivisieclubs is het onze missie om zoveel mogelijk mensen het Nederlandse voetbal te laten beleven, met alle clubs en hun helden. De enorme groei tijdens dit seizoen, waarbij nu de grens van 900.000 abonnees is overschreden, laat zien dat we daarin uitstekend op weg zijn.”

De explosieve groei van FOX Sports Eredivisie is het gevolg van de introductie van een nieuw samenwerkingsmodel met veertien tv-aanbieders zoals onder anderen KPN, T-Mobile, Caiway en Delta. Hierdoor profiteert de consument sinds de start van dit seizoen van aanzienlijk lagere prijzen voor FOX Sports Eredivisie. FOX Sports Eredivisie 1 is bij T-Mobile zelfs onderdeel van het tv-basispakket en klanten van KPN met ‘KPN Compleet’ krijgen het volledige FOX Sports Eredivisie voetbal gratis toegevoegd aan hun pakket.

Frank Rutten: We willen alle Eredivisie fans bedanken voor hun steun dit jaar en blijven ons samen met onze distributiepartners de komende jaren inzetten om de populairste competitie van Nederland toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen, ongeacht welke tv-aanbieder men heeft. Het doel voor komend seizoen is om de mijlpaal van 1 miljoen abonnees te bereiken. En dat gaat lukken.”

Nieuw samenwerkingsmodel: meer keuze tegen een lagere prijs

Het vernieuwde samenwerkingsmodel biedt de tv-aanbieders volop flexibiliteit om naar eigen inzicht te bepalen in welke vorm – en tegen welke prijs – zij FOX Sports Eredivisie aanbieden aan hun klanten. Als gevolg hiervan heeft de consument nu meer en verschillende keuzemogelijkheden, tegen een fors lagere prijs bovendien. Zo verlaagde bijvoorbeeld KPN dit seizoen de prijs van FOX Sports Eredivisie van € 17,50 naar € 7,50 per maand, een daling van 58%. Klanten met ‘KPN Compleet’ krijgen het volledige FOX Sports Eredivisie voetbal zelfs gratis toegevoegd aan hun pakket.

Kijkcijfers: explosieve groei 2016/17

Met nog twee speelrondes te gaan laten de kijkcijfers van FOX Sports Eredivisie dit seizoen een stijging zien van 32 % ten opzichte van 2015/16 (Bron: SKO, 6+). Die positieve ontwikkeling is een rechtstreeks gevolg van de sterk gegroeide beschikbaarheid van FOX Sports in de Nederlandse huishoudens sinds 1 augustus.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*