Fidan Ekiz blikt terug op De Vooravond

Fidan Ekiz heeft een bewogen jaar achter de rug. Na het abrupt stopzetten van De Vooravond verruilde de presentatrice BNNVara voor WNL In een Gooi en Eemlander-interview blikt ze nog een keer terug. 

Ekiz: „Het is in ons omroepbestel naïef om te denken dat je helemaal vrij kunt zijn, zelfs als tegen je wordt gezegd: wij willen vrije geesten. Maar niemand heeft geroepen: we waarderen jouw geluid niet en daarom stoppen we met het programma. De NPO zegt: BNNVara heeft de stekker eruit getrokken. De kijkcijfers waren goed, dus dat kan het niet zijn geweest. De omroep wilde per se het tijdslot van halfacht houden en ik sluit niet uit dat de NPO daar voorwaarden aan heeft verbonden. Ik ben door BNNVara op het matje geroepen, nadat ik wat had gezegd over het Wilders-proces. Er werd nooit gezegd ’Je mag je niet uitspreken’, maar er werd wel onmiddellijk na zo’n uitzending gevraagd: ’Kunnen we je even spreken?’ Behoorlijk intimiderend.’’

Lees verder op Gooieneemlander.nl>

2 Comments

  1. Fidan zit nu ook veel beter bij OP1 dan dat ze zat bij het kinderprogramma van de Vara. Sophie en die andere passen veel beter bij dat geneuzel van de Vara.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*