Ferry Maat weer live op de radio

Sinds vorig jaar is Ferry Maat’s legendarische radioprogramma weer te beluisteren. Vanaf 9 september gaat Ferry Maat ook weer live via zijn eigen radiostation uitzenden.  

Op Soulshow.nl luister je naar soul, funk en disco uit de laatste 40 jaar met nadruk op de 70’s en begin 80’s, maar er is ook plaats voor nieuwe muziek. 

Ferry Maat: “Ik ga ’t rustig opbouwen en zie wel wat er op mijn pad komt. Het is te gek om radio vanuit je eigen “home-studio” te maken. Ik kan bijvoorbeeld zomaar even een uurtje live gaan wanneer ik er zin in heb. Dat kondig ik dan aan op Facebook en Twitter…. Verder draait Soulshow.nl gewoon door, 24 uur per dag”.

Iedere vrijdag vanaf 20:00 uur de live Soulshow bij Soulshow Radio (www.soulshow.nl) met lekkere classics, spannende nieuwe tracks en BVD- mixen. Ook zijn er regelmatig tickets voor concerten te winnen. Op zondag om 20:00 de herhaling.

Over Ferry Maat’s Soulshow
De Soulshow is een Nederlands radioprogramma dat diskjockey Ferry Maat in 1973 begon op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Hij kwam op het idee om op de zondagmiddag soulmuziek te gaan draaien toen er een gat in de programmering van Noordzee kwam. Het was muziek die niet veel op de radio gedraaid werd maar die je wel in de discotheek hoorde.  Na het stoppen van de zeezenders ging Ferry Maat verder bij de TROS.  Met name in de jaren tachtig werd het echte mixen en verantwoord doorstarten van platen een hype. Een nieuw item werd geboren: de Bond van Doorstarters (BVD). Veel dj’s werden hierdoor geïnspireerd en zijn met name dankzij dit programma item bekend en beroemd geworden.

In 1988 stopte, na een onafgebroken periode van 14 jaar, de Soulshow bij Radio 3. Ferry Maat werd toen programmadirecteur en DJ bij de nieuwe commerciële zender Radio 10. De Soulshow verhuisde mee en werd op de woensdagavond uitgezonden. In 1990 keerde Maat terug naar de TROS waar hij hoofd van zowel Radio 2 als Radio 3 werd. Dat betekende het tijdelijke einde van de Soulshow. In1992 kwam de Soulshow terug op Hitradio, het station dat binnen korte tijd van naam veranderde in Radio 538. In 2003 ging Radio Veronica het programma uitzenden. In februari 2006 ontving Ferry Maat de Gouden Harp voor dit programma van de stichting Conamus. Deze oeuvreprijs werd aan hem uitgereikt voor zijn belangrijke bijdrage aan de Nederlandse dancemuziek. Sinds juni 2015 heeft Ferry Maat zijn eigen online radiostation gestart.

Soulshow.nl is via het web te beluisteren, maar ook via TuneIn, Allradio, V Tuner en Bose Soundtouch.

Download de app voor iPhone: https://itunes.apple.com/nl/app/id999120508

Voor je Android tablet: https://play.google.com/store/search?q=Soulshow+Radio

Voor Windows: https://www.microsoft.com/store/apps/soulshow/9nblggh1mq68

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*