Felix Rottenberg benoemd tot voorzitter PAM

Het debat over de auteursrechten voor maker krijgt er een sterke speler bij. Portal Audiovisuele Makers (PAM) het samenwerkingsverband van scenarioschrijvers, regisseurs en acteurs, heeft Felix Rottenberg tot voorzitter benoemd. Dit is maandag bekend gemaakt.

“Er wachten de komende tijd grote uitdagingen voor scenarioschrijvers, regisseurs en acteurs in Nederland,” zegt Rottenberg over zijn benoeming. “Volgens de wet horen zij mee te delen in de opbrengsten van hun filmwerken, maar dat is op dit moment niet de realiteit. Na jaren wachten op een toekomstbestendig auteursrecht, wordt gelukkig binnenkort eindelijk het wetsvoorstel Auteurscontractenrecht in de Tweede Kamer behandeld.”

Rottenbergs bestuurlijke en strategische ervaring, en zijn bewezen betrokkenheid bij film- en televisiemakers komen van pas in de lobby voor het wetsvoorstel Auteurscontractenrecht dat momenteel bij de Tweede Kamer ligt. Dat wetsvoorstel is bedoeld om de positie van de makers te verstevigen ten opzichte van producenten, omroepen en exploitanten.

“Ik wil mij samen met iedereen in de filmsector er sterk voor maken dat die wet de positie van deze filmmakers ook daadwerkelijk zal verbeteren en toekomstbestendig wordt”, aldus Rottenberg in het persbericht op de site van PAM.

Het rommelt momenteel op het front rond de auteursrechtenvergoedingen, vorige week publiceerden we op spreekbuis.nl over het RODAP-fonds dat wordt opgericht zolang er geen regeling is. Woensdag meldde nu.nl dat dit fonds voor de makers uit de lucht kwam vallen. En ook op de site Cultuurpers verscheen een stevige reactie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*